Home / Nieuws / Boks Nieuws / 100.000 BOETE EN TITEL KWIJT: Bokskampioen flink gestraft

100.000 BOETE EN TITEL KWIJT: Bokskampioen flink gestraft

David Benavidez

De inmiddels voormalig bokskampioen David Benavidez kreeg een boete van $ 100.000 voor het missen van gewicht. En raakt zijn titel kwijt.

WBC super middengewicht David Benavidez werd ontdaan van zijn wereldtitel na het missen van gewicht op vrijdag. Voorafgaand aan zijn gevecht tegen Alexis Angulo in Uncasville, CT.

Dat dit een zure appel is voor Benavidez mag duidelijk zijn. Toch is de World Boxing Council ongenadig en zal haar beslissing niet terug draaien. David Benavidez hield zijn ongeslagen record intact na 23 gevechten.

Ik had beter moeten weten

Echter was zijn dominante prestatie tegen Alexis Angulo zaterdagavond niet voldoende. De voormalige wereldtitel uitdager Angulo wiens hoek de handdoek in de ring gooide na de 10e ronde was niet opgewassen tegen Benavidez.

Benavidez zei dat hij teleurgesteld en in verlegenheid gebracht was door het niet halen van de limiet van 168 pond op vrijdag. “Alles wat iedereen over mij zei, is waar”, zei Benavidez. “Het is mijn eerste keer dat ik geen gewicht haal in acht jaar als professional. “

Bekijk ook

RAUW: Kickbokslegende Badr Hari op oorlogssterkte

Badr Hari lijkt harder dan ooit te werken aan een comeback. Recentelijk zei de Kicbokslegende ...

Piepjonge MMA-vechter (16) maakt imposant profdebuut (video)

Victoria “The Prodigy” Lee was zo goed als geadverteerd in haar langverwachte mixed martial arts-debuut ...

Boze kickboks fans steunen verslagen vechter, beslissing onterecht?

Illias Ennahachi prolongeerde vandaag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel kickboksen. De Nederlands-Marokkaanse vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page