Usyk kan titels niet behouden! Onbetwiste status van korte duur Boks Nieuws
Boks Nieuws

Usyk kan titels niet behouden! Onbetwiste status van korte duur

Usyk kan titels niet behouden! Onbetwiste status van korte duur

Oleksandr Usyk kan mogelijk slechts enkele weken genieten van zijn status als onbetwiste kampioen zwaargewicht. Na het verslaan van Tyson Fury kreeg Usyk naast zijn eigen WBA, IBF en WBO-titels ook de WBC titel in bezit. De IBF titel lijkt roet in het eten te gooien om onbetwist te blijven deze moet namelijk binnen enkele weken verdedigd worden. Wat niet gaat lukken dus Usyk zijn status al weer verliest.

De Oekraïense bokser versloeg Tyson Fury afgelopen weekend via split-decision in een gevecht dat door velen werd bestempeld als "de bokswedstrijd van de eeuw".

Usyk Voegt Titels Toe, Maar Moet IBF-Titel Afstaan

Door zijn overwinning op Fury wist Usyk zijn eigen WBA-, IBF- en WBO-titels te behouden, terwijl Fury zijn WBC-titel verloor. Hiermee werd Usyk de eerste undisputed kampioen in het zwaargewicht boksen in meer dan 25 jaar. Echter, zoals boksjournalist Dan Rafael meldt, zal zijn status naar alle waarschijnlijkheid van korte duur zijn.

Volgens Rafael moesten zowel Fury als Usyk hun IBF-titel afstaan vanwege contractuele verplichtingen. De IBF heeft een mandatory challenger aangewezen in de persoon van Filip Hrgovic, die al 18 maanden wacht op zijn kans op een wereldtitelgevecht. Hrgovic staat op 1 juni tegenover Daniel Dubois in een gevecht om de vacante IBF-titel.

Hrgovic Op Weg Naar Eerste Wereldtitel

De 31-jarige Hrgovic is ongeslagen in zijn 17 prof wedstrijden en won brons op de Olympische Spelen van 2016. Na zijn overwinning op Dubois zal hij het naar verwachting in september opnemen tegen Anthony Joshua, die onlangs weer in vorm is geraakt.

Usyk Richt Zich Op Rematch Met Fury

Usyk en Fury hebben al ingestemd met een rematch, die naar verwachting in oktober zal plaatsvinden. Ondertussen zal de winnaar van Hrgovic vs. Dubois het Britse boksenpubliek opwarmen voor een toekomstige clash tussen Fury en Joshua.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws