Oud-rivalen Anderson Silva en Chael Sonnen de boksring in: 'Echte legendes' Nieuws
Nieuws

Oud-rivalen Anderson Silva en Chael Sonnen de boksring in: 'Echte legendes'

Oud-rivalen Anderson Silva en Chael Sonnen de boksring in: 'Echte legendes'

Anderson Silva en Chael Sonnen twee iconen uit de MMA wereld staan Op 15 juni staan opnieuw tegenover elkaar maar ditmaal in de boksring. Spaten Fight Night kondigde vandaag aan dat Silva en Sonnen elkaar zullen treffen in een bokswedstrijd in São Paulo, Brazilië.

Hoewel de wedstrijd gepromoot wordt als Silva's "grand finale", benadrukt zijn team dat het niet om zijn afscheid gaat. Het zal wel Silva's laatste gevecht in Brazilië zijn. De details van het gevecht zijn inmiddels bekend: het wordt een professionele wedstrijd van vijf twee-minuten rondes op een gewicht van 216 pond.

Silva's wisselend succes in boksen

Silva heeft met 3-2 een wisselend record in het professioneel boksen. Zijn laatste bokswedstrijd tegen Jake Paul op 29 oktober 2022 verloor Silva op basis van een unanieme jurybeslissing. Zijn laatste overwinning behaalde hij in september 2021 via knock-out tegen Tito Ortiz.

Chael Sonnen maakt boksdebuut tegen oud-rivaal Anderson Silva

Voor Sonnen, 47 jaar oud, is dit daarentegen zijn boksdebuut. Hij beëindigde zijn MMA carrière in 2019 met een record van 31-17-1, na een technische knock-out nederlaag tegen Lyoto Machida op Bellator 222. Eerder deze week daagde de bekende acteur Terry Crews, Silva nog uit om te boksen maar dat gaat niet door.

In een promotievideo verklaarde Sonnen: "Er is maar één iemand die 'The Spider' in zijn grand finale kan ontmoeten. Ik." De vechters hebben een lange historie met elkaar. Ze stonden twee keer tegenover elkaar in de UFC, waarbij Silva beide gevechten won. Hun eerste ontmoeting, die plaatsvond in 2010, zal tijdens International Fight Week in juni zelfs worden opgenomen in de UFC Hall of Fame Fight Wing.

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws