Nate Diaz legt bom onder gevecht met Jake Paul! 'zero-tolerance' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Nate Diaz legt bom onder gevecht met Jake Paul! 'zero-tolerance'

Nate Diaz legt bom onder gevecht met Jake Paul! 'zero-tolerance'

Nate Diaz en Jake Paul zijn van plan om op 5 augustus tegen elkaar te vechten in de boksring. Echter lijkt Diaz vandaag een bom onder het gevecht te hebben gelegd.

In een recente tweet heeft voormalig UFC-ster Nate Diaz een hint laten vallen over een mogelijke obstakel voor zijn aankomende gevecht met influencer bokser Jake Paul. De aankondiging van het gevecht tussen de vrije agent Diaz en Paul vond plaats in april, het gevecht is gepland op 5 augustus in Dallas, Texas. Deze 8-ronden partij wordt beschouwd als het hoogtepunt van maandenlange rivaliteit en provocaties tussen de twee.

Nate Diaz brengt gevecht met Jake Paul in gevaar

Op 9 mei verschenen Diaz en Paul beiden op een persconferentie om de officiële start van het gevecht aan te kondigen. Op dat moment leek alles in orde te zijn en was het gevecht op koers. Echter, de 'zero-tolerance policy' van Texas met betrekking tot marihuana kan mogelijk een probleem vormen.

Nate Diaz heeft onlangs een tweet geplaatst waarin hij zijn bezorgdheid uitte over zijn gevecht met Jake Paul. Diaz staat bekend om zijn eigenzinnige persoonlijkheid en zijn openlijk gebruik van marihuana, wat een kenmerkend aspect van zijn identiteit is. Het 'zero-tolerance beleid' van Texas zou dan ook wel eens een struikelblok kunnen zijn voor de vechter uit Stockton.

Marihuana beleid struikelblok voor bokswedstrijd Jake Paul en Nate Diaz

In zijn tweet hintte Diaz op een niet-zo-subtiele manier naar dit probleem en stelde voor om naar een andere staat te verhuizen. Hij voegde een GIF van 'The Simpsons' toe om zijn standpunt duidelijk te maken.

Diaz is niet het type persoon dat zich gemakkelijk laat beïnvloeden door de regels en voorschriften van een commissie. Zijn reactie op een eerdere controverse met betrekking tot een USADA-test in 2019 bewijst dit. Destijds werd bekend dat Diaz positief had getest op verhoogde testosteronwaarden als gevolg van vervuilde supplementen, slechts enkele dagen voor zijn gevecht tegen Jorge Masvidal.

Gedurfde verklaring van Nate Diaz

Diaz gaf toen een gedurfde verklaring af waarin hij aankondigde niet deel te nemen aan het gevecht totdat de kwestie was opgelost door de UFC, USADA of iemand anders.

Na zijn reactie kreeg Diaz steun van zowel Masvidal als Jon Jones. Het is dus niet verrassend dat Diaz mogelijk een confrontatie aangaat met de Texas-commissie om ervoor te zorgen dat zijn gevecht met Paul kan doorgaan zoals gepland. De fans kunnen zich voorbereiden op een mogelijke strijd buiten de ring, naast het gevecht zelf.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws