Mike Tyson ziet toekomst in de ring: 'Dit kan leuk worden' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Mike Tyson ziet toekomst in de ring: 'Dit kan leuk worden'

Mike Tyson ziet toekomst in de ring: 'Dit kan leuk worden'

Bokslegende Mike Tyson sluit niet uit dat hij na zijn gevecht met Jake Paul deze zomer nog meer in de ring zal stappen. "Iron Mike" staat in juli voor zijn eerste professionele bokswedstrijd in twintig jaar.

Tyson verloor in juni 2005 zijn laatste professionele gevecht door knock-out aan Kevin McBride. Nu, in juli, zal hij het opnemen tegen internet sensation Jake Paul. De twee zullen de hoofdact vormen tijdens een door Netflix gepromoot evenement in het AT&T Stadium in Dallas.

Voor Tyson is dit zijn eerste echte gevecht in jaren. In november 2020 bokste hij weliswaar tegen mede-legende Roy Jones Jr., maar dat was een exhibitie-wedstrijd. Het gevecht tussen Tyson en Jake Paul zal een professioneel gevecht zijn dat meetelt voor beider boksrecord. De rondes zullen echter wel worden verkort van drie naar twee minuten.

Desondanks neemt de voormalig bokskampioen het zeer serieus. De afgelopen weken heeft Tyson beelden van zichzelf gedeeld op social media waarin hij traint. Met zijn 57 jaar zal het leeftijdsverschil tussen hem en Jake Paul het grootste zijn ooit in een bokswedstrijd.

Tyson staat open voor toekomstige gevechten

Tijdens de eerste persconferentie tussen Jake Paul en Mike Tyson eerder deze week liet Iron Mike subtiel doorschemeren dat hij open staat voor meer gevechten. Toen hem werd gevraagd naar zijn toekomst in de bokswereld na het gevecht met Paul, antwoordde Tyson: "Hé dit lijkt erg leuk te worden. Misschien doen we het nog wel een keer."

Op de vraag of er nog andere boksers waren waar hij tegen zou willen vechten, antwoordde Tyson met een glimlach: "Nou, mag ik eerst even met Jake afrekenen, alstublieft?"

Tyson underdog tegen Jake Paul

Hoewel Mike Tyson ervan overtuigd is dat hij Jake Paul deze zomer kan verslaan, staat hij momenteel te boek als underdog. Volgens de huidige odds van MGM is de 57-jarige bokser een underdog met een quotering van +150. Jake Paul is daarentegen licht favoriet met een quotering van -145.

Zal Mike Tyson na zijn gevecht met Jake Paul inderdaad nog meer de ring in stappen? Of zal dit eenmalige comeback blijken? De tijd zal het leren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws