Jake Paul onherkenbaar: 'Boksende HULK in recordtijd' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Jake Paul onherkenbaar: 'Boksende HULK in recordtijd'

Jake Paul onherkenbaar: 'Boksende HULK in recordtijd'

Jake Paul lijkt op weg te zijn naar een verbluffende lichamelijke transformatie van maar liefst 19 kilogram voor zijn gevecht met Mike Tyson. De internetster en bokslegende zullen op 20 juli in Texas in een controversiële clash tegenover elkaar staan.

Dit gevecht markeert niet alleen de eerste stap van Netflix naar live boksen, maar is ook Paul's debuut in het zwaargewicht. De Amerikaan, 27 jaar oud, woog op zijn lichtst 83,3 kilogram als bokser. Zijn laatste twee gevechten boksten hij echter op het cruisergewicht limiet van 90,7 kilogram.

Tyson was zijn hele carrière zwaargewicht en woog gemiddeld 97,5 kilogram. Dit betekent dat Paul flink wat kilo's moest aankomen om Tyson's gewicht te evenaren. En bokslegende Shane Mosley, een van Paul's voormalige trainers, hintte dat hij dat gewicht al bereikt heeft en een boksende HULK lijkt.

Mosley zei op zijn YouTube kanaal: "Ik zag Jake gisteren pas nog, hij weegt nu 104,5 kilogram. Hij is groot, echt heel groot. Hij zegt dat hij zich net zo snel voelt als op 83,9 kilogram."

Dit kan niet zonder doping

Als Mosley's woorden kloppen, dan is Paul gestegen naar 104,5 kilogram, ruim 12,7 kilogram zwaarder dan in zijn laatste gevecht. Dat zou zelfs 19 kilogram meer zijn dan de 78,5 kilogram die hij woog voor zijn verlies aan Tommy Fury, 24, vorig jaar. Dit kan haast niet zonder te snoepen van wat verboden middelen.

Mosley's berekening zou ook betekenen dat Paul even zwaar weegt als Deontay Wilder toen de voormalig zwaargewicht kampioen in 2020 verloor van Tyson Fury.

De social media ster reageerde met verbazing op zijn opvallende gewichtstoename: "Naar mijn mening is dat een gerucht. Ik denk dat ik er dik uit zou zien als ik 104,5 kilogram zou wegen."

Veel onrust

Tyson zal tegen de tijd van het gevecht 58 jaar oud zijn en bijna 20 jaar verwijderd van zijn laatste professionele wedstrijd. Het gevecht, dat gepland staat in het 80.000 zitplaatsen tellende AT&T Stadium in Dallas, heeft flink wat vraagtekens opgeroepen vanwege het leeftijdsverschil van 30 jaar.

Er ontstond nog meer onrust toen de organisatoren onthulden dat het een professioneel gesanctioneerd gevecht zal zijn dat meetelt voor beider records. De rondes zullen echter worden verkort van de gebruikelijke drie minuten naar twee minuten en er wordt over acht rondes in plaats van twaalf rondes gebokst. Daarnaast zullen er 14oz handschoenen worden gedragen in plaats van de gebruikelijke 10oz exemplaren.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws