'Ik ben bestolen van de winst!' Daniel Dubois woest over Usyk's overwinning Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Ik ben bestolen van de winst!' Daniel Dubois woest over Usyk's overwinning

'Ik ben bestolen van de winst!' Daniel Dubois woest over Usyk's overwinning

Daniel Dubois vindt dat zijn lichaamsschot op Oleksandr Usyk legaal was gisteravond tijdens hun bokswedstrijd en zegt bestolen te zijn van een winst.

Uitdager Daniel Dubois werd in de negende ronde uitgeschakeld door Oleksandr Usyk in Polen, maar de 25-jarige zwaargewicht zegt dat hij het gevoel heeft dat hij bedrogen werd door een lichaamsschot in de vijfde ronde dat Usyk neerhaalde, maar werd beoordeeld als een illegale lage stoot.

Dubois (19-2, 18 KO) bracht Usyk (21-0, 14 KO) naar het canvas met een rechtse stoot naar het lichaam, en scheidsrechter Luis Pabon oordeelde dat het een laag stoot was. Er is hier controverse, waarbij sommigen vinden dat het legaal was - uiteraard hoort Dubois daarbij - en sommigen vinden dat hoewel het niet kwaadwillig was en Usyk de herstelperiode misschien wat uitrekte, de stoot inderdaad laag was.

Usyk moest winnen van Dubois in politiek steekspel

"Ik denk dat die aankwam en ik ben vanavond bestolen van de overwinning. Wat kan ik nog meer zeggen?" zei Dubois in zijn interview. na het gevecht. Ook promotor Frank Warren is van mening dat Dubois is benadeeld en heeft aangekondigd in beroep te gaan. "Het heeft er alles van dat Usyk moest winnen om het publiek in zijn land Oekraïne niet teleur te stellen.

Voor het gevecht verscheen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ten tonele om Usyk een hart onder de riem te steken. We zullen natuurlijk zien of ze daadwerkelijk besluiten om in beroep te gaan, maar behalve wat tijd en geld verspillen, kan er niet veel slechts uit voortkomen voor Dubois.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws