Boksen in kwaad daglicht: Meest negatief in beeld Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boksen in kwaad daglicht: Meest negatief in beeld

Boksen in kwaad daglicht: Meest negatief in beeld

Boksen krijgt de meest negatieve pers, volgens recent onderzoek welke heeft vastgesteld dat boksen de meest negatieve pers krijgt van de grote sporten over de hele wereld. Het onderzoek werd uitgevoerd door Livefootballtickets.com, dat zijn onderzoek baseerde op een verzameling van 45.000 Sky Sports-artikelen tussen 2013 en 2022.

Boksen kwam als laatste uit de bus met 54,67% van de berichtgeving als positief, waarbij 45,33% negatief was. Gerangschikt op nummer één is golf, met een positieve dekking van 79,18% en slechts een negatief percentage van 20,82%. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het trage karakter van de sport en het niet-fysieke aspect dat resulteert in zeer minimale blessures/controverses.

Teveel incidenten

Na golf volgden rugby en voetbal, met respectievelijk 77,04% en 71,05% positieve scores. De op één na laagste na boksen was tennis, met een verschil van bijna 10%, met 63,38% positief.

Deze resultaten zijn niet per se verrassend gezien de recente incidenten die de krantenkoppen negatief hebben gehaald. Met name het recente overlijden van Simiso Buthelezi na zijn verontrustende gedrag in de ring tijdens zijn laatste gevecht.

Doden en blessures

De bezorgdheid over hoofdtrauma en boksen, evenals de dodelijke gevolgen die het kan hebben voor vechters, heeft daardoor de nieuwsdraad enigszins gedomineerd. Natuurlijk heeft boksen zijn momenten van positiviteit.

Of het nu de aankondiging is van een gevecht waar fans al geruime tijd naar uitkijken, of het nieuws dat een legendarische jager heeft besloten om voorgoed zijn handschoenen op te hangen, boksen blijft een van de meest geliefde sporten ter wereld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws