'Ik wil de pijn voelen!' Michael Page over blote vuist boksen Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Ik wil de pijn voelen!' Michael Page over blote vuist boksen

'Ik wil de pijn voelen!' Michael Page over blote vuist boksen

Michael "Venom" Page Bellator weltergewicht-ster, geeft uitleg voor zijn beslissing om later dit jaar deel te nemen aan bare-knuckle-boksen. Page schokte de vechtsportwereld vorige week toen werd aangekondigd dat hij op 20 augustus zou vechten tegen Mike Perry in het hoofdevenement van Bare Knuckle FC 27.

Hoewel hij in het verleden tussen zijn Bellator gevechten door in de boksring heeft gevochten, zal dit de eerste keer zijn dat hij met blote vuisten zal knokken. Page wil later dit jaar terugkeren naar MMA in Bellator, mogelijk in oktober. Wel wil hij in de tussentijd actief blijven en mag hij meevechten in BKFC.

,,Sinds het gelegaliseerd werd, was ik absoluut nieuwsgierig om het te doen", zegt Page. ,,Meer nog omdat in mijn jeugd veel mensen naar wie ik opkeek het deden. Het was een beetje meer ondergronds. Het was altijd iets dat ik voelde als een overgangsrite als een vechter."

Past mij goed

Page vocht onlangs tegen Logan Storley voor de interim-titel in het weltergewicht bij Bellator 281. Hij verloor via een split decision nadat hij zes opeenvolgende gevechten had gewonnen. Maar ziet zichzelf als een echte strijder (lees verder onder video).

,,Een strijder, een krijger, dat is hoe ik mezelf noem. Dus toen het blote vuist boksen populairder begon te worden, dacht ik 'ja, op een dag spring ik daar misschien in ik wil de pijn voelen'. Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan, maar het zat zeker in mijn hoofd.”

Echte knokker

Page zal het opnemen tegen een tegenstander van formaat in Perry, een voormalige UFC-vechter die onlangs een succesvol BKFC-debuut maakte tegen Julian Lane. Page was complimenteus over zijn aanstaande tegenstander.

,,Hij is een beest", zei Page. ,Ik ga daar niet vechten om me omhoog te werken in BKFC. Hij is een stoere vent en een echte krijger. Bare-knuckle past zeker bij hem, en ik heb het gevoel dat het ook bij mij past."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws