Bam bam bam! Chinese boksers doen kin test (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bam bam bam! Chinese boksers doen kin test (video)

Bam bam bam! Chinese boksers doen kin test (video)

Chinese boksers zijn geen mietjes en dat is te zien ook in een video waar twee atleten elkaars kinnen testen. Het ging van bam bam bam.

Twee Chinese boksers testen elkaars kinnen door elkaar constant tegen het hoofd te slaan. Dit wordt wel vaker gedaan in bepaalde stijlen van de Chinese bokssport. De stoten worden uitgedeeld met de vuisten en beide boksers proberen hun hoofd zo veel stil te te houden en zo te incasseren om de kin te harden.

De techniek die hierbij gebruikt wordt heet "shan tou", wat letterlijk "hoofd-aan-hoofd" betekent. Het de bedoeling dat de boksers hun kinnen testen, waarbij de kracht van de ander hierdoor in kaart wordt gebracht. Het hebben van een stalen kin als bokser kan een aantal voordelen bieden.

Waarom een stalen kin boksers een voordeel geeft?

Ten eerste kan het je helpen om klappen te verduren zonder daarbij je evenwicht te verliezen of je mentaal te laten beïnvloeden. Een stalen kin geeft je de mogelijkheid om klappen te ontvangen, je evenwicht te bewaren en door te gaan met vechten. Een tweede voordeel is dat het je kan helpen om je te concentreren op je techniek, zodat je je aandacht kunt richten op het uitvoeren van je strategie in plaats van alleen maar op je pijn te focussen.

Tenslotte kan het hebben van een stalen kin je helpen om een ​​mentale barrière te doorbreken, waardoor je meer vertrouwen krijgt in je eigen vechtvaardigheden. Met een stalen kin kun je dus je mentale focus behouden, je techniek verbeteren en je vechtvaardigheden verbeteren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws