'Stop het influencer boksen!’ Schande voor de sport Nieuws
Nieuws

'Stop het influencer boksen!’ Schande voor de sport

'Stop het influencer boksen!’ Schande voor de sport

Phil Jay een van boks mediaexperts vindt het tijd dat het zogenaamde influencer boksen wordt afgeschaft. Het zou een schande voor de sport zijn.

De boks media expert is niet de enge die het tijd vindt dat influencers zoals KSI en Jake Paul een halt wordt toegeroepen, alhowel Paul al een stap heeft gemaakt naar het prof boksen.

Weg met die onzin

"Na het 'clownfeest' van afgelopen weekend moet onze sport zichzelf eens goed onder de loep nemen en influencer boksen laten varen als een slechte gewoonte", zegt Jay doe spreekt over het door KSI gehouden event (lees verder onder video).

"Grote platforms beginnen de boodschap te begrijpen. DAZN heeft echter zojuist een vijfjarige deal getekend met een YouTuber (KSI) die op zaterdagavond de meest ondraaglijke show tot nu toe heeft gegeven." Boksfans, media en professionals worden ziek van het gebrek aan respect dat wordt getoond door het nieuwe 'crossover-boksen'. Vooral na getuige te zijn geweest van de wegingen van afgelopen vrijdag.

Een grote clown show

Het acteerwerk en de vooraf geconstrueerde scènes horen niet thuis in de sport. Ze horen thuis in WWE en buiten elk netwerk of elke streamingdienst die verkondigt de sport serieus te nemen. Na een deel van de show van zaterdag te hebben gezien, riep bokslegende Oscar De La Hoya op om controle over de sport terug te krijgen.

“Boksen verdient respect. Dit is geen spel. Als je vecht, staat je leven op het spel en zo gaat het respect voor de sport verloren.” Isaac Lowe, een grote vriend van Tyson Fury en zelf een bokser, voegde eraan toe: “Wauw, de [Britse] Boxing Board of Control zou hier iets aan moeten doen. Hoe laat je dit op tv toe?"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws