Bokslegende Mayweather haalt Jursly Vargas (18) Nederlands toptalent binnen Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokslegende Mayweather haalt Jursly Vargas (18) Nederlands toptalent binnen

Bokslegende Mayweather haalt Jursly Vargas (18) Nederlands toptalent binnen

Jursly Vargas (18) is door bokslegende Floyd Mayweather Jr toegevoegd aan zijn boksorganisatie Mayweather promotions. De jonge bokser uit Rotterdam Zuid is momenteel in Amerika bij Mayweather.

Het is een droom van elke jonge bokser om onder de hoede te komen van een bokslegende als Mayweather. Voor Jursly komt deze uit. Het jonge toptalent werd gescout en kreeg een aanbieding vanuit het kamp van Mayweather. Vader Yenci Vargas oud kickbokskampioen die nationale en internationale title binnen sleepte is trots maar blijft er nuchter onder.

Jursly Vargas bij Mayweather promotions

"Jursly is afgelopen zaterdag naar Amerika afgereisd en werd daar warm ontvangen. Gisteren was hij bij Floyd thuis en wordt hij de aankomende periode aan een aantal mensen voorgesteld", zegt vader Yenci. "Jursly mag nog niet actief sparren."

Fotos: Yenci Vargas
Fotos: Yenci Vargas

Wel mag Jursly bokstraining doen maar zonder contact met een sparringpartner. "Hij mag nog niet sparren van Floyd, wel doet hij bokszak training en conditie werk." Wanneer er een eventueel debuut volgt en tegen wie is ook nog niet bekend.

Jursly die voorheen kickbokste en daar hoge ogen gooide is in meerdere sporten een uitblinker. "Ze vragen hem ook veel voor voetbal, hij hoefde niet eens mee te trainen, als hij de wedstrijden maar meedeed", zegt vader Yenci. Het is een flinke opsteker voor het Nederlandse boksen en de vechtsport, dat Jursly die een multitalent is deze kans krijgt.

12 claps
7 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws