Alistair Overeem kiest partij in Joshua vs Ngannou gevecht: 'Sterke kerel' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Alistair Overeem kiest partij in Joshua vs Ngannou gevecht: 'Sterke kerel'

Alistair Overeem kiest partij in Joshua vs Ngannou gevecht: 'Sterke kerel'

Francis Ngannou staat voor een immense uitdaging in zijn tweede bokswedstrijd, gesteund door de ervaring en inzichten van voormalig UFC-zwaargewicht kampioen Alistair Overeem.

Na een controversieel verlies tegen Tyson Fury, keert Ngannou terug naar de ring om het op te nemen tegen de voormalige wereldkampioen Anthony Joshua. Dit gevecht belooft niet alleen een test van fysieke kracht te zijn, maar ook een blijk van mentale veerkracht.

Overeem: 'Geen zenuwen' voor Ngannou

Volgens Overeem heeft Ngannou een aanzienlijke 'vertrouwensboost' gekregen voorafgaand aan dit gevecht. De knockdown van Fury in zijn boksdebuut speelt hierbij een cruciale rol. "Anthony Joshua is zonder twijfel de meer ervaren bokser, maar Ngannou kan trots zijn op zijn prestatie tegen Fury.

Die ervaring draagt bij aan zijn zelfvertrouwen voor het aankomende gevecht tegen nog een boksgrootheid," aldus Overeem (gaat verder onder video gevecht).

'Een andere Francis Ngannou'

Op 37-jarige leeftijd blijft Ngannou de sceptici verrassen. Wat velen zagen als een makkelijke overwinning voor Tyson Fury, bleek een van zijn moeilijkste uitdagingen tot nu toe. Overeem gelooft dat we 'The Predator' 2.0 zullen zien wanneer hij de ring betreedt met Anthony Joshua.

"Ik denk dat we een andere Francis Ngannou gaan zien. Niet om iets af te doen aan Anthony Joshua, hij is een groot kampioen en een icoon in de sport. Maar als ik mijn geld op iemand zou moeten zetten, zou het Francis zijn vanwege zijn levenspad, vol obstakels. Zo inspirerend."

Ngannou's vermogen om tegenslag keer op keer te overwinnen, gecombineerd met zijn fysieke kracht, maakt hem een geduchte tegenstander voor Joshua. Overeem, die Ngannou's kracht uit eerste hand heeft ervaren, verwacht een knock-out van Ngannou later vandaag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws