De knock-out die alles veranderde: 'Overeem's verlies zorgde voor nieuwe UFC-Regels' MMA Nieuws
MMA Nieuws

De knock-out die alles veranderde: 'Overeem's verlies zorgde voor nieuwe UFC-Regels'

De knock-out die alles veranderde: 'Overeem's verlies zorgde voor nieuwe UFC-Regels'

Israel Adesanya Voormalig UFC middengewicht kampioen, heeft onthuld waarom UFC-commentator en mediapersoonlijkheid Joe Rogan gestopt is met het interviewen van vechters in de octagon nadat ze bruut knock-out zijn geslagen. Dit gebeurde na een nederlaag van de Nederlandse legende Alistair Overeem.

Adesanya sprak hierover in de podcast 'This Past Weekend' van Theo Von, waar hij het gevaar van knock-outs en zelfbehoud besprak. Hij uitte zijn waardering voor Rogans standpunt om vechters na een knock-out niet te interviewen en onthulde ook wanneer Rogan begon uit te spreken tegen deze praktijk.

Adesanya zei: "Dat is waarom Joe [Rogan] – shoutout naar hem – gestopt is met het interviewen van jongens nadat ze knock-out zijn geslagen. Ja, hij heeft dat gezegd. Ik denk dat het was na het [Alistair] Overeem gevecht."

Het incident met Alistair Overeem

Adesanya refereerde aan Alistair Overeem's interview met Rogan direct nadat hij knock-out was geslagen na significante grond- en stootwerk door toenmalig zwaargewicht kampioen Stipe Miocic bij UFC 203. In het post-gevecht interview suggereerde Overeem, die duidelijk een hersenschudding had, dat Miocic in het gevecht had getikt.

Rogan nam snel de tijd om op X (voorheen bekend als Twitter) het probleem aan te kaarten, waarbij hij claimde het met de leidinggevenden bij de UFC te hebben besproken. Hij schreef: "Ik heb de UFC-leiding gevraagd of we alsjeblieft kunnen afzien van het interviewen van vechters nadat ze KO zijn geslagen. Ik denk niet dat het verstandig noch eerlijk is."

Adesanya's terugkeer en uitdaging

Israel Adesanya is sinds zijn titelverlies in een verrassende upset tegen Sean Strickland bij UFC 293 uit actie geweest. Strickland is sindsdien verslagen door Dricus du Plessis, die momenteel bovenaan de middengewicht divisie staat. Adesanya noemde in de podcast dat hij en du Plessis elkaar hadden kunnen treffen op de aankomende UFC 300 kaart voor zijn terugkeer in actie en du Plessis' eerste titelverdediging. Echter, volgens Adesanya wilde 'Stillknocks' en zijn kamp het gevecht niet.

Hij zei: "Er waren dingen die moesten gebeuren. Ze riepen me op, ik weet zeker dat dit nu bekend is... Maar ze riepen me op voor [UFC] 300 en ik was zoals 'ja, laten we gaan.' Maar hun kant wilde het niet. Ze wilden het niet."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws