🎥 59-Jarige zwaar onderuit bij profboksdebuut: 'Had hij nooit moeten doen' Boks Nieuws
Boks Nieuws

🎥 59-Jarige zwaar onderuit bij profboksdebuut: 'Had hij nooit moeten doen'

🎥 59-Jarige zwaar onderuit bij profboksdebuut: 'Had hij nooit moeten doen'

Tegen de achtergrond van een typische pensioenleeftijd, maakte Scot England, een 59-jarige voormalige radio-DJ en televisiepresentator, een onconventionele sprong naar professioneel boksen.

Gisteren stond England tegenover de 23-jarige Jashawn Hunter in wat voor velen een droomwedstrijd leek te worden. Echter, de strijd eindigde in een zware nederlaag voor England, wat wijdverspreide kritiek teweegbracht over zijn beslissing om op deze leeftijd de ring in te stappen.

Een reis die leeftijd trotseert

Englands Achtergrond en Motivaties Ondanks de tegenslag is Englands reis een getuigenis van zijn overtuiging dat leeftijd slechts een getal is. Zijn pad naar de boksring begon met een hernieuwde motivatie om fit te worden, geïnspireerd door het kijken naar Olympisch boksen.

Englands initiële trainingsroutine was bescheiden maar intensiveerde geleidelijk onder leiding van coaches zoals Eric Draper en Galen Turner. Zijn levensverhaal, van een carrière in entertainment en politiek tot zijn diepgewortelde passie voor countrymuziek, schetst het beeld van een man die niet bang is om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

De oudste weltergewicht bokser

Hoewel England misschien niet de oudste bokser is die heeft gevochten, een titel die in handen is van anderen zoals Stephen Ward en Albert Hughes Jr., markeert zijn debuut op 59-jarige leeftijd hem als een van de oudsten in het professionele weltergewicht boksen.

Zijn connectie met boksen werd aangewakkerd door zijn bewondering voor Muhammad Ali, met wie hij later een vriendschap vormde, waardoor zijn interesse in de sport verder verdiepte.

Training en toewijding

De voorbereiding van England voor zijn debuut was rigoureus. Hij trainde in de Champion’s Corner gym in Murfreesboro onder Turner. Om zijn boksambities financieel te ondersteunen, werkte hij als piccolo bij het Opryland Hotel in Nashville.

Zijn trainers prijzen zijn toewijding en geest, en benadrukken zijn rol in het uitdagen van leeftijdsgerelateerde stereotypen in de sport.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws