RICO VERHOEVEN: Al het laatste nieuws 24/7 en statistieken - Vechtsport Info
Home / VECHTERS / RICO VERHOEVEN: Al het laatste nieuws 24/7 en statistieken

RICO VERHOEVEN: Al het laatste nieuws 24/7 en statistieken

Op deze pagina vind je al het nieuws en informatie over kickbokser Rico Verhoeven. De Nederlandse kickbokser vecht sinds 2008 voor GLORY Kickboxing en is sindsdien ongeslagen binnen GLORY.

Rico woont in Halsteren, Brabant en heeft drie kinderen met zijn ex vriendin Jacky Duchenne. Rico Verhoeven is 1.96 meter lang en weegt 117 kilo hij wordt getraind door Dennis Krauweel.

Rico Verhoeven nieuws en stats

Na Ismael Lazaar en Antonio “Bigfoot” Silva relatief gemakkelijk te hebben verslagen , vocht Verhoeven tegen Jamal Ben Saddik ter verdediging van de GLORY zwaargewicht titel op 9 december 2017. In een gevecht dat vanwege de grootte van de deelnemers het grootste gevecht in de kickboks geschiedenis wordt genoemd.

Jamal versloeg een jonge Rico tijdens hun eerste ontmoeting in 2011, maar heeft sindsdien een record van 11 overwinningen tot 6 verliezen behaald, terwijl Rico de P4P-ranglijst beklom en zichzelf vestigde als wereldkampioen kickboksen. Rico versloeg Jamal door TKO in de vijfde ronde. 

Jamal Ben Saddik

In 2017 stonden Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik voor de tweede keer tegenover elkaar. In wat een spannende wedstrijd bleek, bracht Ben Saddik de kampioen even aan het wankelen. Toch verloor Ben Saddik de wedstrijd tegen Rico Verhoeven. 

Het volgende gevecht van Rico Verhoeven wordt dit jaar verwacht. De verwachte tegenstander is werderom Jamal Ben Saddik, die Verhoeven al eens versloeg in december 2017.

Rico Verhoeven vs Rico Badr Hari

De wedstrijd van 10 december 2016 tegen voormalig wereldkampioen Badr Hari bij GLORY Collision in Oberhausen, Duitsland, werd beschouwd als een keerpunt voor Verhoeven’s carrière, waarbij Hari een zeer vermakelijke, zij het controversiële vechter was, die een dominante kracht is geweest in de kickboks wereld, die was ook groter (1,98 tot 1,96 cm) en had een bereik voordeel ten opzichte van Verhoeven. 

Hari, die voor het eerst in meer dan een jaar weer de ring instapte, beloofde dat hij Verhoeven in de eerste ronde zou uitschakelen. Hari was van plan zijn belofte te houden en kwam agressief naar buiten in de eerste ronde.

Waardoor hij vroeg in het gevecht een snee in de neus van Verhoeven opende, maar werd gedwongen op de achterste voet te vechten en slaagde er niet in om de verdediging van Verhoeven te penetreren. 

De GLORY-zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven keerde agressiever terug in de tweede ronde, en wat een knie-trap leek in de clinch, geblesseerde Hari’s arm, waarna hij het gevecht niet kon voortzetten en Verhoeven scoorde de 50e overwinning van zijn kickboks carrière met een TKO.

Het Rico Verhoeven vs Badr Hari gevecht uitgelicht

Op 21 december 2019 troffen Rico Verhoeven en Badr Hari elkaar weer tijdens GLORY Collision 2. In een afgeladen vol Ahoy keken ruim 30.000 kickboks fans live mee. De wedstrijd leek in het voordeel van Badr Hari uit te vallen doordat deze maar liefst tot twee keer toe Verhoeven naar het canvas wist te krijgen.

Echter eindigde de rematch tussen rico Verhoeven en Badr Hari in een anti-climax toen bleek dat Badr Hari zijn enkel blesseerde en moest opgeven. Dit hield automatisch in dat Rico Verhoeven de ongeslagen GLORY wereldkampioen kickboksen bleef.

Kwade tongen beweerden dat het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari verkocht zou zijn en dat Badr expres verloren zou hebben, hij zou hiervoor een bedrag van ruim 21 miljoen hebben ontvangen. Echter is dit niet bewezen. Ook werd in de pers kwaad gesproken over Badr Hari en escaleerde dit tot op hoog niveau.

Persoonlijk leven Rico Verhoeven

Begin 2019 kondigde Rico Verhoeven en zijn vriendin Jacky Duchenne aan uit elkaar te gaan. Rico en Jacky waren al sinds hun tienerjaren onafscheidelijk en hebben de weg naar succe van Rico dan ook smaen beleefd. Rico Verhoeven en Jacky Duchenne kregen samen drie kinderen, twee meisjes en een jongen. De namen van de kinderen van Rico Verhoeven en Jacky Duchenne zijn, dochters Jazlynn, Mikayla en zoon Vince.

Stats Rico Verhoeven

Naam: Rico Verhoeven
Bijnaam: The King of Kickboxing
Record: Kickboxing (56 win, 17 (T) KO’s, 10 verliezen)
Organisatie: GLORY Kickboxing
Geboortedatum: 10-04-1989
Geboorteplaats: Bergen op Zoom, Nederland
Nationaliteit: Nederlands
Lengte: 1.96m
Gewicht: 117kg
Divisie: Zwaargewicht
Gym: Superpro Sportcenter
Coach: Dennis Krauweel
Actief: 2008 – heden

Bekijk ook

‘KO’! Kersverse UFC’er MEPT rivaal bruut naar het canvas

Steven Nguyen verdiende zich afgelopen nacht een UFC contract.

Verhoeven’s DOPING opmerking over Overeem: ‘Ik zit goed’ (video)

Rico Verhoeven en Alistair Overeem stonden gisteravond voor het eerst tegenover elkaar.

10 seconden! Overeem: ‘Snel einde Verhoeven gevecht’ (video)

Alistair Overeem en Rico Verhoeven kwamen vanavond voor het eerst oog in oog te staan.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page