Badr Hari: Al het laatste nieuws 24/7 en statistieken - Vechtsport Info
Home / VECHTERS / Badr Hari: Al het laatste nieuws 24/7 en statistieken

Badr Hari: Al het laatste nieuws 24/7 en statistieken

Op deze pagina vind je al het nieuws en informatie over kickbokslegende Badr Hari. De Nederlandse – Marokkaanse kickbokser vecht sinds 2000 voor diverse kickboks organisaties zoals het befaamde K-1 en GLORY Kickboxing.

Badr Hari staat bekend als een van de meest geduchte vechters. Badr Hari is 1.96 meter lang, weegt 110 kilo en wordt getraind door Mike (Michael) Passenier van Mikes Gym in Oostzaan.

Badr Hari geboren op 8 december 1984 is een Marokkaans-Nederlandse kickbokser uit Amsterdam, vechtend vanuit Mike’s Gym in Oostzaan. Hij is een voormalig K-1 zwaargewicht kampioen (2007-2008), It’s Showtime Heavyweight wereldkampioen (2009-2010) en K-1 World Grand Prix 2008 en finalist van 2009.

Badr Hari nieuws en stats

Hari is een prominente figuur in de wereld van het kickboksen; hij is echter betrokken geweest bij een aantal controverses in verband met zijn “onsportieve gedragingen” in de sport en geweldsmisdrijven buiten de ring.

Hari wordt sinds 2009 officieel geprezen door de koning van Marokko, Mohammed VI, voor zijn uitstekende prestaties in de sport. In april 2019 werd Hari 19 maanden geschorst voor een positieve drugstest.

Met ingang van 1 maart 2020 wordt hij door Glory gerangschikt als de nummer 4 zwaargewicht ter wereld.

Informatie over volgende gevecht Badr Hari

Het volgende gevecht van Badr Hari zal op 20 juni plaatsvinden tegen de Roemeen en boezemvriend van Rico Verhoeven Benjamin Adegbuyi. Een en ander hangt nog wel af of dan de Nederlandse overheid weer akkoord geeft dat er grote sport evenementen kunnen plaatsvinden. 

Op 10 december 2016 stond Hari tegenover Glory-wereldkampioen Rico Verhoeven bij GLORY Collision in Oberhausen, Duitsland. Concurreren voor het eerst in meer dan een jaar. Het gevecht eindigde door TKO toen een knie in de clinch de arm van Hari brak.

Badr Hari vs Rico Verhoeven

In april 2019 werd Hari voor 19 maanden geschorst voor een positieve drugtest na tests op monsters uit Glory 51: Rotterdam gaf een schending aan van de Doping Autoriteit Nederland. De schorsing van Hari had een ingangsdatum op 7 mei 2018.

Op 21 december 2019 ontmoette Hari, Verhoeven opnieuw in het Gelredome-stadion in Nederland. Na een zeer hecht gevecht, verwondde Hari zijn been en moest het gevecht opgeven, wat resulteerde in een TKO-overwinning voor Verhoeven

Persoonlijk leven Badr Hari

Badr Hari woont in Marokko en heeft drie kinderen met zijn vrouw Daphne Romani een voormalig topmodel en Instagram vlogger die onder de naam Daphe Delicious vooral lekkere recepten deelt. 

De namen van de drie dochters van Badr Hari zijn, Amber-May, Houda en Aïcha.  Afgezien van de sport, is hij sinds 2006 meerdere keren gearresteerd op basis van verschillende aanklachten.

Hari is het onderwerp geweest van een aantal politieonderzoeken wegens mishandeling en heeft een reputatie opgebouwd vanwege gewelddadig gedrag. Een psycholoog die met Hari sprak in verband met een van zijn beproevingen, concludeerde dat zijn succes als atleet en beroemdheid status, gecombineerd met een gebrek aan persoonlijke begeleiding, heeft geleid tot narcistische persoonlijkheidskenmerken. 

Badr Hari een storm en orkaan

Over zijn gewelddadige uitbarstingen heeft Hari gezegd: ‘Ik kan elk moment exploderen. Als mijn remmen zijn uitgeschakeld, is het slechts één grote explosie, chaos en lawaai en word ik blind voor alles. Een storm, een orkaan, een ramp.

Er zit gewoon een zekere agressie in mij, waarvan ik niet weet wat ik ermee moet doen en ook niet waar het vandaan komt. ” Bij zijn veroordeling op 21 februari 2014 beschreef de officier van justitie Hari als een zeer opvliegend persoon, die zich overgeeft aan vulgaire machtsvertoon en agressief en intimiderend gedrag vertoont.

Eind oktober 2012 werd in zijn cel een aanklacht ingediend tegen Hari, die negen strafrechtelijke aanklachten tegen Hari bevatte: acht gewelddaden en een bewegende overtreding. De bewegende overtreding heeft betrekking op een incident in maart 2010, waarbij een voetganger letsel heeft opgelopen.

Badr Hari veroordeeld

De acht gewelddaden waren: poging tot doodslag van Koen Everink (die later in 2016 werd vermoord, maar zonder link met Badr Hari), twee aanvallen in nachtclub Club Air, de aanval van de broer van een ex -partner in bar Cooldown.

Een aanval in club Jimmy Woo, een aanval van twee mensen, waaronder een vrouw in juli 2011, en de aanval van een portier in 2010. [74] Er loopt een onderzoek. Als hij wordt veroordeeld, kan hij tot vier jaar gevangenisstraf krijgen. 

20 februari 2010 Club Blinq. De uitsmijter van Club Blinq wordt aangevallen door verschillende daders, van wie er één Hari zou zijn. 

6 maart 2010 Albert Cuypmarkt. Hari rijdt met zijn auto de Albert Cuypstraat in, die afgesloten was voor autoverkeer, en krijgt een ongeval waarbij een voetganger haar been ernstig verwondt. 

Ex vriendinnen Badr Hari

1–29 juli 2011 Spuistraat. Hari wordt ervan beschuldigd zijn ex-vriendin Rosa in haar appartement in de Spuistraat te hebben aangevallen en haar eigendommen te hebben vernietigd.

17 juli 2011 Club Air. Jeroen van de Berg, de eigenaar van de Club Air en een Italiaanse gast worden mishandeld. Jeroen lijdt ernstige schade aan zijn tanden door een trap tegen het hoofd. [71] [80]

2 december 2011 Cooldown Cafe Hari wordt op camera vastgelegd in “The Cooldown Cafe”, waarin Olivier, de stiefbroer van zijn ex-vriendin, wordt aangevallen. 

8 juli 2012 Sensation White, Nederlandse miljonair ondernemer Koen Everink wordt zwaar mishandeld tijdens een dansevenement in de Amsterdam Arena. Everink leed aan een gebroken neus en oogkas en een gebroken enkel, waarvoor verschillende chirurgische ingrepen nodig waren. De officier van justitie verklaarde dat talloze getuigen de vinger op Hari hadden gericht. 

Badr Hari angst voor arrestatie

Op 25 juli 2012 meldde Badr Hari zich bij de politie in Amsterdam. Hij werd voor zes gevallen als verdachte in hechtenis genomen; later werd zijn aanhouding verlengd met 90 dagen. 

In juli 2012 gaf Hari zich bij de politie omdat hij vreesde “gearresteerd te worden door een arrestatie-team”. Nadat hij naar voren was gekomen om zijn betrokkenheid bij een vermeende aanval op zakenman Koen Everink te ontkennen.

Deze beweerde dat Hari verantwoordelijk was voor het toebrengen van zijn gezicht en beenletsels, waaronder een gebroken enkel, , werden verdere beschuldigingen van mishandeling gedaan door een Amsterdamse nachtclubeigenaar. 

Contact verbod Badr Hari

Deze laatste beweerde dat hij ook was aangevallen door Hari en zei dat hij ‘een gebroken kaak had en tanden had verloren nadat hij in zijn hoofd was geschopt’ tijdens een woordenwisseling in zijn nachtclub en dat hij, in het licht van Everink’s poging om aangifte te doen, ook proberen een aanklacht in te dienen. 

Net als de procedure in Nederland voor misdrijven met een wettelijke gevangenisstraf van minimaal vier jaar of meer, werd Hari in afwachting van het proces in de gevangenis vastgehouden. Op 9 november 2012 besloot een rechtbank in Amsterdam Hari toe te staan ​​tot zijn proces naar huis terug te keren.

Wel op voorwaarde dat hij geen horecazaken (hotels, restaurants en cafés) bezoekt of contact opneemt met getuigen, met uitzondering van zijn vriendin Estelle Cruijff. De dag na zijn vrijlating werd hij opgemerkt door deze voorwaarde te overtreden door samen met zijn vriendin Estelle Cruijff uit eten te gaan in een broodjeszaak. Hij maakte ook contact met twee getuigen van het incident. 

Badr Hari opnieuw gearresteerd

Dientengevolge werd Hari drie dagen na zijn vrijlating opnieuw gearresteerd door de politie in Amsterdam en werd hij veroordeeld tot nog eens drie maanden vastzitten, ditmaal met zijn uiteindelijke vrijlating in januari 2013.

Op 21 januari 2013 heeft een rechtbank in Amsterdam bepaald dat Hari opnieuw moet worden vrijgelaten uit zijn voorlopige hechtenis, ditmaal met de voorwaarde dat hij tussen 20.00 uur en 08.00 uur geen horecagelegenheden mag bezoeken.  

Op dit punt waren de belangrijkste getuigen in de zaak gehoord; bijgevolg achtte de rechtbank het niet nodig Hari verder vast te houden. Na de vrijlating van Hari hervatte hij de training met de bedoeling terug te keren naar de ring.  Zijn proces zou naar verluidt plaatsvinden in maart 2013, hij wordt geconfronteerd met negen beschuldigingen, waaronder zware mishandeling en poging tot doodslag. 

Badr Hari als rapzanger

In 2013 bracht Hari een hiphopnummer uit met de Nederlands-Marokkaanse rapper Appa getiteld “Kampioen”.

Op 21 februari 2014 heeft de rechtbank in Amsterdam hem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1½ jaar. Zijn juridische team heeft onmiddellijk beroep aangetekend, evenals de vervolging. Het hof oordeelde echter dat hij zich schuldig had gemaakt aan een zware mishandeling.

Waarbij hij in het bijzonder opmerkte dat elk van zijn aanvallen werd voorafgegaan door een relatief milde ruzie en dat zijn gewelddadige gedrag voor zijn slachtoffers een complete verrassing was, waardoor ze geen kans kregen om zichzelf te verdedigen.

Hij werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Omdat hij al acht maanden in voorarrest zat, moest hij nog een half jaar gevangenisstraf uitzitten. Bovendien moet hij zijn slachtoffers in totaal € 45.000, – betalen. Dit vonnis is in 2017 door de Hoge Raad bevestigd.

Hari is bevriend met de president van Tsjetsjenië (Rusland), Ramzan Kadyrov. 

Hari werd naar verluidt gearresteerd in Dubai na zijn toernooizege bij Global FC 3 op 29 mei 2014, en hij werd aangehouden en ondervraagd door de politie over een vermeend incident van eind 2011 / begin 2012 voordat hij werd vrijgelaten, aldus zijn advocaat. 

Stats Badr Hari

Naam: Badr Hari
Bijnaam: Golden Boy / Bad Boy / Leeuw van de Atlas
Record: 121 gevechten, 106 overwinningen 92 (T) KO’s), 14 verliezen (10 (T) KO’s, 2 gediskwalificeerd), 1 NO Contest
Organisatie: GLORY Kickboxing
Geboortedatum: 08-12-1984
Geboorteplaats: Amsterdam
Nationaliteit: Marokkaans – Nederlands
Lengte: 1.96m
Gewicht: 110kg
Divisie: Zwaargewicht
Gym: Mikes Gym
Coach: Mike Passenier
Actief: 2000 Heden

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page