Rico Verhoeven blijft kampioen met winst op Badr Hari - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Rico Verhoeven blijft kampioen met winst op Badr Hari

Rico Verhoeven blijft kampioen met winst op Badr Hari

Rico Verhoeven blijft kampioen met winst op Badr Hari
Archiefbeeld (FOTO: GLORY)

De langverwachte rematch tussen GLORY Kickboxing wereldkampioen en uitdager Badr Hari werd eindelijk uitgevochten op zaterdag 21 december.

In een afgeladen vol Gelredome zagen de fans de twee top zwaargewicht kickboksers de handschoenen met elkaar kruizen. De twee stonden eerder tegenover elkaar in 2016, deze partij werd echter onderbroken door een zware blessure van Badr aan zijn arm. De winst ging destijds dan ook naar Verhoeven.

Aangezien het eerste treffen niet tot genoegen van beide vechters werd afgesloten bleef deze open staan, met als gevolg een herkansing waar lang op gewacht is door de vechters maar ook de kickboks fans. Toen duidelijk werd dat zowel Verhoeven als Badr nieuwe contracten tekende bij GLORY werden de geruchten sterker dat beide vechters elkaar voor een 2e keer zouden treffen.

Zware blessure

Dit gebeurde dan ook zaterdagavond, in een wedstrijd die heftig begon met een eerste knockdown van Badr die Rico aansloeg. De tweede ronde zat vol spanning met een paar flinke stoten van Rico die Badr zwaar troffen.

In de derde ronde van het zelfde laken een pak, Badr trapte Verhoeven onderuit maar ging zelf pijnlijk naar de grond. Wat leek op een enkel blessure. Badr die vol emotie op het canvas zat kon rekenen op veel bijval uit het publiek en werd op een brancard afgevoerd. De winst gaat naar Verhoeven die zich wederom wereldkampioen mag noemen.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page