Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Rico Verhoeven blijft kampioen met winst op Badr Hari

Rico Verhoeven blijft kampioen met winst op Badr Hari

Rico Verhoeven blijft kampioen met winst op Badr Hari
Archiefbeeld (FOTO: GLORY)

De langverwachte rematch tussen GLORY Kickboxing wereldkampioen en uitdager Badr Hari werd eindelijk uitgevochten op zaterdag 21 december.

In een afgeladen vol Gelredome zagen de fans de twee top zwaargewicht kickboksers de handschoenen met elkaar kruizen. De twee stonden eerder tegenover elkaar in 2016, deze partij werd echter onderbroken door een zware blessure van Badr aan zijn arm. De winst ging destijds dan ook naar Verhoeven.

Aangezien het eerste treffen niet tot genoegen van beide vechters werd afgesloten bleef deze open staan, met als gevolg een herkansing waar lang op gewacht is door de vechters maar ook de kickboks fans. Toen duidelijk werd dat zowel Verhoeven als Badr nieuwe contracten tekende bij GLORY werden de geruchten sterker dat beide vechters elkaar voor een 2e keer zouden treffen.

Zware blessure

Dit gebeurde dan ook zaterdagavond, in een wedstrijd die heftig begon met een eerste knockdown van Badr die Rico aansloeg. De tweede ronde zat vol spanning met een paar flinke stoten van Rico die Badr zwaar troffen.

In de derde ronde van het zelfde laken een pak, Badr trapte Verhoeven onderuit maar ging zelf pijnlijk naar de grond. Wat leek op een enkel blessure. Badr die vol emotie op het canvas zat kon rekenen op veel bijval uit het publiek en werd op een brancard afgevoerd. De winst gaat naar Verhoeven die zich wederom wereldkampioen mag noemen.

Bekijk ook

Ismael Lazaar in beroep tegen jarenlange schorsing: Dit slaat nergens op!

Topkickbokser Ismael Lazaar populairder dan ooit

Foto: GLORY Sinds de opheffing van zijn eerdere opgelegde schorsing van 4-jaar is er flink ...

Topkickbokser Ismael Lazaar gaat de ring weer in

Na een lange afwezigheid zal voormalig Enfusion kickboxing

ARRESTATIEBEVEL: Ex-GLORY Kickbokser gezocht door de politie

De politie is op zoek