Meest gehate worstelaar in het VK eindelijk onttroont! Pro Wrestling
Pro Wrestling

Meest gehate worstelaar in het VK eindelijk onttroont!

Meest gehate worstelaar in het VK eindelijk onttroont!

Afgelopen zondag was een grote avond voor Britse worstelfans, waarbij een van hun meest gehate worstelaars eindelijk de PROGRESS World Championship verloor van Kid Lykos in een Steel Cage match.

PROGRESS Wrestling is een van de grootste worstel bedrijven van Engeland, wie meerdere grote WWE-sterren heeft geproduceerd zoals Gunther en Ilja Dragunov, plus ook een blauwdruk was voor het NXT UK merk (die bestond van 2018 t/m 2022). Sinds hun partnership met WWE vorig jaar verliep, bleef PROGRESS doorgaan met shows produceren, voornamelijk in een Chapter format.

Vals spelen

Het main event van Chapter 163 was een erg geanticipeerde clash tussen PROGRESS World Champion Spike Trivet en ultra gewaagde uitdager Kid Lykos in een steel cage. Trivet had ruim anderhalf jaar een ijzeren grip op de wereldtitel en deed er alles aan om het niet te verliezen door vals te spelen en regelmatig hulp in te schakelen van zijn kameraden, The Smoking Aces en zijn bodyguard Bullit.

Kid Lykos, een rebelse worstelaar en meervoudig PROGRESS Tag Team Champion, had al succes in het bedrijf, maar streefde ook naar het singles goud. Na het winnen van het SSS16 toernooi richtte hij zijn vizier op het PROGRESS World Championship. Ondanks het verlies van zijn masker en oorspronkelijke kansen op de wereldtitel, verdiende hij toch een nieuwe titelwedstrijd door een Thunderbastard wedstrijd te winnen op Chapter 162, ditmaal in een stalen kooi.

Veel steun

Het Steel Cage match was vanaf het begin gruwelijk, waarbij Lykos al snel begon te bloeden nadat hij tegen de kooiwand werd gesmeten. Ondanks het geweld gaf Lykos niet op en bleef vechten tot Trivet’s kameraden, The Smoking Aces, de kooi binnenstormden om te voorkomen dat Lykos zou winnen. Hij werd bijgestaan door een groot deel van de PROGRESS Wrestling worstelaars, die de handlangers uitschakelden en Lykos in staat stelden de wedstrijd te winnen en uiteindelijk het PROGRESS World Championship te veroveren.

Shows van PROGRESS Wrestling zijn te live en on-demand te zien door te abonneren op DemandPROGRESS Plus.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws