William Beekwilder: 'Misschien wil ik ook nog wel een MMA-partij draaien tegen Chico' Nieuws
Nieuws

William Beekwilder: 'Misschien wil ik ook nog wel een MMA-partij draaien tegen Chico'

William Beekwilder: 'Misschien wil ik ook nog wel een MMA-partij draaien tegen Chico'
William Beekwilder: 'Misschien wil ik ook nog wel een MMA-partij draaien tegen Chico'

Zaterdag 23 februari 2019 zullen veteranen Chico Martinez en William Beekwilder een kickbokswedstrijd tegen elkaar vechten in Indoor Sportcentrum in Eindhoven.

We spraken al eerder met Chico 'El Toro' omdat kickboksicoon William Beekwilder in Abu Dhabi zat met een van zijn vechters. We zochten William gisteren op bij Fight Club Den Bosch waar hij zich klaarmaakte voor zijn training.

De 57-jarige Beekwilder traint maar liefst 5 tot 6 keer per week fanatiek in zijn eigen sportschool, en heeft de smaak weer aardig te pakken.

Hard trainen

William vindt Chico 'El Toro' Martinez een goeie vechter. "Eigenlijk begon het allemaal als een geintje," legt Beekwilder uit. "Mijn vrienden zeiden dat ik nog wel kon vechten. Dus ik hapte toe. Aangezien ik Chico had zien vechten en ik zelf al weer lekker aan het trainen was, wilde ik wel een partij tegen hem vechten. Ik heb verschillende partijen van Chico gezien, ook die tegen Alfred Neef. Daar wilde ik ook wel tegen maar die is nu definitief gestopt. Ik train er hard voor, dus ik wil ook een partij dragen tegen een serieuze vechter."

William vocht zijn laatste kickbokspartij toen hij veertig jaar was. Acht jaar later wilde hij weer de ring en en had hij zich een half jaar goed voorbereid. "Twee dagen voor het gala werd alles afgeblazen. Toen dacht ik: voor mij hoeft het niet meer. Ik stop er mee. Maar toch weer die kriebels gekregen," lacht William.

Geschiedenis

William Beekwilder vocht zijn eerste wedstrijd toen hij 22 jaar (1983) was. Dat was nadat hij was begonnen met onder andere kickboksen en taekwondo. Het kickboksen in Nederland stond nog in de kinderschoenen. "Vroeger was er nog geen loting," legt William uit. "Je vocht gewoon tegen diegene die werd aangewezen én met je eigen handschoenen. Dus 12 oz of 16 oz, maakte allemaal niets uit."

William Beekwilder: 'Misschien wil ik ook nog wel een MMA-partij draaien tegen Chico'

"Er was toen nog geen internet. Tegenwoordig zijn het allemaal 'internetvechters'. Als de jeugd tegenwoordig op internet - na de matchmaking - ziet dat iemand 10 partijen heeft gewonnen, dan willen ze al niet meer tegen die persoon vechten. Vroeger wist je niet exact tegen wie je vocht. 's Middags wegen en 's avonds meteen vechten. Je deed gewoon je stikkende best. Gewoon staan en knokken!"

Kampioen

William Beekwilder vocht vroeger vaak de hoofdpartijen in onder andere de in 1998 gesloopte sporthal De Vinkenkamp in Den Bosch, bijvoorbeeld tegen John de Ling van Kickboksschool Ling ho Gym in Den Bosch. Beekwilder is drie keer Nederlands kampioen geweest en een keer Europees kampioen. Ook heeft hij ooit voor de wereldtitel gevochten tegen Abdullah Quay. Beekwilder verloor toen op punten.

Op zijn 27ste had Beekwilder al een eigen sportschool in Den Bosch en gaf hij kickboksles. Rob van Esdonk, Khalid Lazaar, William van Roosmalen, Robin van Roosmalen, Nordin van Roosmalen en Soufian Kaddouri, allemaal grote vechters die bij Beekwilder trainen(den) en naam maakten in de kickbokswereld.

MMA

Of dit definitief zijn laatste partij wordt tegen Chico Martinez, daar is William nog niet van overtuigd. "Misschien wil ik ook nog wel een MMA-partij draaien tegen Chico. Maar eerst kickboksen." Aldus William Beekwilder.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws