Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Chico Martinez: “ik onderschat Beekwilder absoluut niet!”

Chico Martinez: “ik onderschat Beekwilder absoluut niet!”

Chico ‘El Toro’ Martinez (screenshot Youtube)

De 50-jarige MMA-vechter Chico ‘El Toro’ Martinez uit Enschede  zal op zaterdag 23 februari 2019 in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven het opnemen tegen kickboks icoon William Beekwilder uit Den Bosch.

Over zijn aankomende partij tegen de iets oudere William Beekwilder kan Chico kort zijn: “Beekwilder onderschat ik absoluut niet. Het is zijn territorium aangezien ik MMA-vechter ben. Het is een leuk initiatief, een MMA-vechter tegen een kickbokser met kickboksregels.”

De uit Alicante (Spanje) afkomstige vechter heeft exact dezelfde naam heeft als de acteur uit o.a The Howling. Volgens Chico berust dit op toeval. ‘El Toro’ vocht dit jaar onder andere tegen Alfred Neef die de titel pakte op Enfusion en heeft voor 2019 alweer vier partijen in zijn agenda staan en voor 2020 sowieso twee.

“Het blijft kriebelen”

Veel mensen vragen zich af op welke leeftijd men moet stoppen met vechten , maar Chico weet te vertellen dat hij zich nog steeds goed en sterk voelt en dat het blijft kriebelen. Ik vocht ooit een afscheidspartij in de Ahoy in Rotterdam tegen een Thai boxer op MMA-regels. Chico stopte een paar jaar met vechten en begon zijn eigen sportschool in Enschede, genaamd Sports Academy by Chico.

“Het enige nadeel is dat ik een MMA-vechter ben en weinig oudere vechters MMA willen vechten, vandaar dat ik altijd mee draai op kickboksregels. Toch heb ik volgend kaar sowieso twee MMA-partijen in mijn agenda staan, wel tegen mannen die een stuk jonger zijn dan ik. Eentje is zelfs 33 jaar,” vertelt Chico enthousiast. “Ik denk dat zelfs eentje van 20 jaar het nog heel lastig krijgt tegen opa,” lacht hij.

De partij tegen de 33-jarige staat al enige jaren op de planning. Chico weet ons te vertellen dat het een partij is voor een goed doel, namelijk voor een kankerfonds in Amsterdam.

Favoriet

Vroeger was MMA-vechter Bob Schrijber de grote favoriet van Chico Martinez. Nu is dat Conner McGregor. “Waarom specifiek Conner McGregor? Ik volg deze man al jaren. Als je ziet waar hij vandaan komt. Met zijn vrouw woonde hij op een zoldertje omdat hij uit zijn huis werd gezet. Hij heeft zich letterlijk omhoog en uit de problemen gevochten. “

Als je zo’n geschiedenis achter de rug hebt, dan mag je wat mij betreft wel een paar foutjes maken. De man is een vechter met een verhaal en dat raakt me, absoluut”

Reflectie

Chico heeft in de 20 jaar dat hij heeft gevochten 58 partijen gedraaid, zowel kickboksen als MMA waarvan 6 amateur en de rest prof-wedstrijden waarvan hij er 8 met knock-out heeft gewonnen, vertelt Chico. Hij kijkt tevreden terug op zijn carrière als vechter.

Als antwoord op de vraag tegen wie Martinez nog een keer wil vechten antwoord hij: “Een rematch tegen niemand minder dan Gerard Mousasi (Bellator) en een rematch tegen Stephen Tapilatu (tweevoudig wereldkampioen ITF Taekwon-Do, Nederlands kampioen Free fight bij Rings Holland).”

Binnenkort ook een uitgebreid interview met tegenstander, William Beekwilder.

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page