Nordin van Roosmalen over verlies in Abu Dhabi: 'Ik heb er van geleerd' Nieuws
Nieuws

Nordin van Roosmalen over verlies in Abu Dhabi: 'Ik heb er van geleerd'

Nordin van Roosmalen over verlies in Abu Dhabi: 'Ik heb er van geleerd'
Nordin van Roosmalen over verlies in Abu Dhabi: 'Ik heb er van geleerd'

Nordin van Roosmalen van Fightclub Den Bosch kwam afgelopen zaterdag terug uit Abu Dhabi waar 'The Viking' vocht in een 8-mans toernooi. Zijn eerste partij was tegen de Fransman Cedric Do in het 100.000-dollar-toernooi van Enfusion Al Shiraa World Grand Prix 2018. Cedric Do won uiteindelijk de partij.

Nordin vertelt dat ze dinsdagavond rond half elf 's ochtends op Schiphol zijn vertrokken en woensdagmorgen om 08:15 op Abu Dhabi International Airport aankwamen. Nordin had een rechtstreekse vlucht, samen met zijn vriendin.

Zijn trainer en coach, William Beekwilder. zijn vader en nog drie fans vertrokken later met en andere vlucht, geregeld door Enfusion Travel. Nog een groep fans ging op eigen initiatief.

Alles tot de puntjes goed verzorgd

"Alles was goed geregeld. We werden opgewacht door mensen en met taxi's naar het hotel gebracht," vertelt Nordin. "We hebben onze paspoorten afgegeven en zijn meteen gaan eten. Inchecken deden die andere mensen voor ons. Het was goed geregeld, er zat onder andere een sauna in het hotel en eten en drinken was onbeperkt voor iedereen."

De volgende dag (donderdag) was de weging om 13:00 bij de Formule-1 baan van Abu Dhabi. Nordin vertelt dat hij best wel onder de indruk was. "Het was weer allemaal goed geregeld. We werden in een stoet met BMW's (sponsor) naar de weging gebracht. Na de weging stond het eten en drinken weer klaar."

Fans

De laatste groep fans kwam 's middags om 15:15 aan in het hotel. In totaal had Nordin 16 fans mee die hem kwamen steunen. "Wel fijn dat ze achter je staan, ze steunen je wel," legt Nordin uit.

Vechtsportinfo sprak eerder met Nordin van Roosmalen

Nordin vindt Dubai - waar hij eerder is geweest - mooier en indrukwekkender dan Abu Dhabi. "Als de een een toren bouwt van 20 verdiepingen, moet die andere van 25 verdiepingen zijn en van goud. Zo gaat dat hier." Donderdagavond was Nordin even het centrum in geweest, maar het kon hem niet bekoren."Als ik ergens heen ga om te vechten, kan ik niet in de vakantie-modus komen, lacht hij. Ik ben en blijf gefocust op de partij."

Leerzame partij

Vrijdagavond om 15:00 zijn Nordin en zijn fans naar het gala vertrokken in DU Forum op Yas Island, dat op slechts vijf minuten afstand van het hotel zat. Om 18:30 vocht Nordin zijn partij tegen de Fransman Cedric Do. Nordin verloor op punten. "Ik snap niet waarom ik verloren heb," grapt Van Roosmalen, "er waren ook ineens andere regels, zoals clinchen, dat mocht ineens wel."

"Van deze wedstrijd heb ik echt veel geleerd. Er waren goede dingen, maar zeker ook minder goede dingen en daar gaan we aan werken." Aldus Nordin Van Roosmalen.

23 februari vecht Van Roosmalen weer op Enfusion in het Brabantse Eindhoven tegen Marcel Verhaar.

I

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws