Vechtlegende wil boksen tegen Francis Ngannou: 'Mike Tyson gesprekken mislukt' Nieuws
Nieuws

Vechtlegende wil boksen tegen Francis Ngannou: 'Mike Tyson gesprekken mislukt'

Vechtlegende wil boksen tegen Francis Ngannou: 'Mike Tyson gesprekken mislukt'

Fedor Emelianenko, voormalig Bellator zwaargewicht en levende legende, heeft zijn zinnen gezet op een bokswedstrijd met Francis Ngannou.

Na zijn pensionering uit MMA vorig jaar, volgend op een verlies tegen Bellator zwaargewicht kampioen Ryan Bader, heeft Emelianenko zijn aandacht verlegd naar boksen. Hij is niet de enige; meerdere vechters hebben de overstap gemaakt van de kooi naar de ring.

Emelianenko's ambitie in de boksring

Emelianenko had oorspronkelijk een bokswedstrijd met Mike Tyson voorgesteld, maar na het afketsen van die gesprekken richt hij zich nu op Tyson's protegé, Francis Ngannou. In een recent interview met Red Corner MMA sprak Emelianenko over zijn boksambities.

"Ik kan ook tegen MMA-vechters vechten, ik zou graag tegen Francis Ngannou vechten. Ik wil met hem boksen, ik kan niet meer aan MMA doen, maar ik zou graag met hem boksen, ik zag dat gevecht [tussen Ngannou en Tyson Fury]. Ja, ik zou graag tegen hem vechten."

Ik ben nog steeds in vorm

Fedor Emelianenko concludeerde in het interview: "Ja, ik heb nog steeds mijn vorm. Ik heb nog steeds interesse [in vechten]." Momenteel staat Francis Ngannou gepland om op 8 maart een bokswedstrijd te hebben tegen Anthony Joshua.

Voor Ngannou wordt dit zijn tweede wedstrijd in de ring. Vorig jaar oktober maakte hij zijn debuut tegen Tyson Fury, waarbij hij 'The Gypsy King' zelfs neerhaalde, maar uiteindelijk verloor hij na tien rondes met een split beslissing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws