UFC ster Nate Diaz aangeklaagd voor vechtpartij op straat Nieuws
Nieuws

UFC ster Nate Diaz aangeklaagd voor vechtpartij op straat

UFC ster Nate Diaz aangeklaagd voor vechtpartij op straat

Voormalig UFC-vechter Nate Diaz heeft een civiele rechtszaak aan zijn broek hangen na een vechtpartij op straat in New Orleans in 2023. De aanklager is Rodney Petersen, een YouTuber, 0-6 amateur MMA vechter en influencer bokser, ook wel bekend als "Not Logan Paul", zo blijkt uit een gerechtelijk document verkregen door MMA Junkie op vrijdag. Zijn vrouw, Bobbie Petersen, is eveneens aangeklaagd.

Petersen beweert dat Diaz de vechtpartij begon, terwijl hij juist probeerde de gemoederen te bedaren. Het nieuws over de rechtszaak werd als eerste gemeld door het lokale televisiestation Fox 8 in New Orleans.

Petersen claimt slachtoffer te zijn van vechtlustige Diaz

In reactie op de aanklacht gaf Diaz' vertegenwoordiger, Zach Rosenfield, een kort en krachtig antwoord aan MMA Junkie: "Lol", schreef Rosenfield.

De vechtpartij tussen Diaz en Petersen vond plaats in de vroege uurtjes van 22 april op Bourbon Street, na een Misfits Boxing event. De vechtpartij maakte deel uit van een grotere chaos waar ook influencer Chase Demoor bij betrokken was.

Diaz en Demoor hadden eerder die avond al woordenwisselingen gehad tijdens het boksevenement, waarbij Diaz zelfs een waterfles gooide.

Straatvechtpartij volgt op eerdere schermutseling

Uren later gingen video's van de straatvechtpartijen viral. Eén video toont het gevecht tussen Diaz en Petersen, waarbij Diaz Petersen bewusteloos wurgt. Hoewel Diaz dagen na de vechtpartij werd gearresteerd, besloot het Openbaar Ministerie van Orleans Parish uiteindelijk geen vervolging in te stellen voor mishandeling.

In de rechtszaak eist Rodney Petersen schadevergoeding voor mentale, fysieke en emotionele trauma, evenals voor medische kosten en inkomstenderving. Bobbie Petersen eist schadevergoeding voor verlies aan gezelschap, diensten, affectie en zorg.

Petersen eist schadevergoeding voor fysieke en emotionele schade

Sinds het incident heeft Petersen twee keer meegedaan aan influencer boksevenementen. In januari werd hij in 99 seconden knock-out geslagen door Tristan Hamm onder de vlag van Misfits Boxing. Minder dan twee maanden later versloeg hij Cake Paul met unanieme beslissing tijdens een Hype Boxing event. Beide bokswedstrijden waren demonstratiewedstrijden.

Diaz staat gepland om op 1 juni in een pay-per-view boksevenement te vechten tegen zijn voormalige UFC-rivaal Jorge Masvidal. De twee vechtsporters hebben al eerder tegen elkaar gevochten in november 2019 voor de inaugurale "BMF"-titel. Masvidal won toen de wedstrijd vanwege een verwonding bij Diaz.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws