Topkickbokser Ilias Ennahachi maakt overstap naar MMA: 'Slaat Glory over' Nieuws
Nieuws

Topkickbokser Ilias Ennahachi maakt overstap naar MMA: 'Slaat Glory over'

Topkickbokser Ilias Ennahachi maakt overstap naar MMA: 'Slaat Glory over'

Ilias Ennahachi, een naam die resoneert in de wereld van het kickboksen, heeft een opmerkelijke reeks wereldtitels op zijn naam staan. Deze Marokkaans-Nederlandse vechter heeft zich onderscheiden in de kickbokswereld met prestigieuze titels van Enfusion, Rise en ONE Championship.

Zijn recente besluit om ONE Championship te verlaten en de overstap te maken naar Mixed Martial Arts (MMA) heeft veel aandacht getrokken in de vechtsportgemeenschap.

De keuze voor MMA en het overslaan van Glory

De overstap van Ennahachi naar MMA roept vragen op over zijn beslissing om zich niet aan te sluiten bij Glory, de grootste kickboksorganisatie ter wereld. De reden achter deze keuze is duidelijk: de gewichtsklasse waarin Ennahachi uitblinkt, wordt opgeheven. Said El Badaoui, de trainer van Ennahachi, licht toe dat de vechter klaar was met de uitdagingen van het vechten in Azië, waaronder de constante hydratatie tests en het lange reizen.

Hoewel Glory een logische volgende stap zou zijn geweest en er zelfs gesprekken zijn geweest om de Marokkaan in te lijven, met het weltergewicht als enige ontbrekende titel in Ennahachi's collectie, is besloten deze organisatie over te slaan vanwege het stopzetten van deze gewichtsklasse.

El Badaoui benadrukt dat ze overtuigd waren van Ennahachi's potentieel om Petch, de huidige Glory kampioen, te onttronen. Desondanks kiezen ze voor een nieuwe uitdaging in de wereld van MMA. Waar Ennahachi zijn debuut in MMA zal maken, blijft nog onbekend. Grote organisaties zoals UFC en PFL hebben waarschijnlijk interesse in deze getalenteerde vechter. Er bestaat ook een mogelijkheid dat Ennahachi start bij een kleinere organisatie, zoals het Nederlandse LFL, om ervaring op te doen in MMA.

Toekomstperspectieven voor Ennahachi in MMA

De overstap van Ennahachi naar MMA is niet alleen een nieuwe uitdaging voor hem persoonlijk, maar ook een interessante ontwikkeling voor fans van vechtsporten. Zijn achtergrond in het kickboksen, gecombineerd met de dynamische en onvoorspelbare aard van MMA, maakt hem tot een fascinerende nieuwkomer in deze sport. Met zijn bewezen staat van dienst en vaardigheden, zal Ennahachi ongetwijfeld snel naam maken in de MMA-wereld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws