Topkickboksers massaal weg bij grote organisatie: 'Helemaal klaar mee' Nieuws
Nieuws

Topkickboksers massaal weg bij grote organisatie: 'Helemaal klaar mee'

Topkickboksers massaal weg bij grote organisatie: 'Helemaal klaar mee'

Bekende kickboksers lopen massaal weg bij de grootste vechtsportorganisatie ter wereld ONE Championship, waaronder een aantal Nederlanders al zijn vertrokken zoals Tayfun Ozcan en Illias Ennahachi.

Maar er is meer strijd in het kamp van ONE, Hiroki Akimoto, voormalig bantamgewicht kickbokskampioen, heeft recent zijn stilte doorbroken over waarom hij niet in de ring stond bij ONE 165 en waarom hij een gevecht tegen John Lineker afsloeg.

Akimoto, die zijn titel verloor in een verrassende nederlaag tegen Petchtanong (die later werd betrapt op doping. Red), uitte zijn frustratie over de huidige situatie binnen ONE Championship. In plaats van Akimoto een kans te geven om zijn titel terug te winnen, koos ONE ervoor om twee kampioenen uit andere vechtsport disciplines tegen elkaar te laten strijden voor de nu vacante kickbokstitel.

Uitdagingen in het vinden van geschikte gevechten

Akimoto deelde op sociale media zijn moeilijkheden bij het vinden van geschikte gevechten en zijn ontevredenheid over het late aanbod van ONE voor een gevecht. Hij benadrukt het belang van voldoende voorbereidingstijd voor een professionele kickbokser om een strategisch plan te ontwikkelen (gaat verder onder foto).

Topkickboksers massaal weg bij grote organisatie: 'Helemaal klaar mee'
Hiroki Akimotona het winnen van zijn titel (Foto: ONE Championship)

Volgens Akimoto is het essentieel om als professional niet zomaar tegen iedereen te vechten onder willekeurige regels. Hij traint dagelijks intensief en hoopt binnenkort zijn verbeterde vaardigheden aan de fans te kunnen tonen. Een voorbeeld hiervan is Nieky Holzken die 28 januari vecht tegen de Japanner Yoshihiro 'Seyama' Akiyama in een gevecht met 1 ronde boksen, Muaythai en MMA.

Nieky Holzken

ONE Championship heeft moeite om kickboksers aantrekkelijke gevechten te bieden. Verschillende topvechters, waaronder Davit Kiria, Arian Sadiković, Tayfun Ozcan, Tarik Khbabez en Ilias Ennahachi, hebben de organisatie verlaten vanwege het gebrek aan kansen.

Daniel Puertas, de nummer 3 in de Vlieggewicht Kickboksdivisie van ONE, is ook op zoek naar nieuwe uitdagingen buiten de organisatie. Hij uitte zijn verbazing over het gebrek aan gevechtsaanbiedingen van ONE en bekritiseerde de beperkende contracten die vechters vaak voor langere tijd vastleggen.

De situatie van Akimoto werpt licht op de uitdagingen waarmee professionele kickboksers te maken hebben in een sportwereld die steeds meer gericht is op het creëren van spectaculaire gevechten, ten koste van het zinvol opbouwen van divisies.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws