'F*ck die klootzak!' Vechtbaas White's ongekende woede naar kampioen Jones Nieuws
Nieuws

'F*ck die klootzak!' Vechtbaas White's ongekende woede naar kampioen Jones

'F*ck die klootzak!' Vechtbaas White's ongekende woede naar kampioen Jones

Jon Jones de huidige UFC zwaargewichtkampioen stond er niet goed voor bij de grote baas van de UFC. Deze noemde Jones een klootzak omdat hij tegengas gaf in contract onderhandelingen.

Recent ontsloten documenten uit de lopende antitrustzaak tegen de UFC bieden inzicht in de reactie van Dana White, de CEO van de organisatie, op de weigering van zwaargewicht kampioen Jon Jones om een contractverlenging te tekenen voor een salarisverhoging. Dit was in het bijzonder voor een directe rematch tegen de drievoudige titeluitdager Alexander Gustafsson in 2014, na hun spannende gevecht bij UFC 165.

Jones, een voormalig tweevoudig onbetwist lichtzwaargewicht kampioen en de huidige zwaargewicht kampioen, is sinds maart vorig jaar niet meer in actie gekomen. Hij veroverde de vacante divisietitel met een indrukwekkende guillotine choke submission overwinning op voormalig interim-kampioen Ciryl Gane.

Deze overwinning maakte een einde aan Jones' afwezigheid uit de Octagon, waarbij zijn meest recente gevecht tot dat moment een beslissingszege was over Dominick Reyes in februari 2020, tijdens zijn tweede periode als onbetwist lichtzwaargewicht kampioen (lees verder onder video).

Jones kwam in aanvaring met de UFC, inclusief Dana White en Chief Business Officer Hunter Campbell, over de voorwaarden van een salarisverhoging voor een gevecht tegen toenmalige titelhouder Ngannou in zijn debuut in de zwaargewicht divisie. Uiteindelijk zou Jones nooit tekenen voor het gevecht met de inwoner van Batié.

Jon Jones bestempeld als "klootzak" door UFC Baas Dana White in nieuw bewijs

In de recent ontsloten documenten, verkregen tijdens de lopende antitrustzaak tegen de UFC, beschreef promotieleider White de inwoner van Endicott als een "punk" in een tekstbericht aan voormalig promotie-eigenaar Lorenzo Fertitta. Hij beweerde dat de voormalige pound-for-pound koning snel moest leren dat de UFC hem niet nodig heeft, in relatie tot zijn weigering om een nieuwe contractverlenging te tekenen en de oplopende spanning in de onderhandelingen.

"Wat is er aan de hand met Jones?" schreef White aan Fertitta in een tekstbericht. "Heeft hij zich herpakt of gedraagt hij zich als een schoft?" Waarop het volgende antwoord volgde: "Nog steeds een klootzak, maar we komen dichterbij," antwoordde Lorenzo Fertitta.

"Niet bewogen qua geld, maar wel een brief met een ultimatum gestuurd", aldus Fertitta "Geweldig," schreef Dana White. "Fuck die klootzak, Lorenzo. Hij moet weten dat we hem niet nodig hebben, anders naait hij ons nog meer dan hij al doet."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws