Topcoach en vechtsporticonen in bondsraad Nederlandse Vechtsportbond Nieuws
Nieuws

Topcoach en vechtsporticonen in bondsraad Nederlandse Vechtsportbond

Topcoach en vechtsporticonen in bondsraad Nederlandse Vechtsportbond

De Nederlandse Vechtsportbond (NVB) heeft afgelopen weekend haar bondsraad geïnstalleerd. Een aantal bekende vechters zijn onderdeel van de nieuwe raad.

De bondsraad bestaat uit een breed scala aan individuen uit de wereld van vechtsport, die allemaal een diepe liefde voor deze sport delen. Onder de prominente leden bevinden zich topcoach Said El Badaoui, Bellator en UFC vechter Gegard Mousasi, vechtsport promotor Milco Lambrecht, ENFUSION wereldkampioene Jorina Baars, en UFC vechter Germaine de Randamie.

Topcoach en vechtsporticonen in bondsraad Nederlandse Vechtsportbond
Jorina Baars in actie bij ONE Championship

Cruciale rol in de bescherming van Vechtsporters belangen

Het is cruciaal dat de bondsraad de belangen van vechtsporters in Nederland beschermt. De raad zorgt ervoor dat het bestuur de primaire doelen van de bond naleeft en handelt in het voordeel van de sport.

said el badaoui
Germaine de Randamie  (L) met topcoach Said El badaoui (R)

In de eerste termijn van vier jaar worden de leden van de bondsraad benoemd door het bestuur. Voor de daaropvolgende termijnen zullen de leden door de algemene ledenvergadering van de NVB gekozen worden.

Dit proces verzekert dat de leden (sporters, officials en eigenaren van sportscholen) uiteindelijk de meest significante invloed op de leiding van de bond hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws