Kickbokslegende Sem Schilt leidt nieuwe vechtsportbond met oud-politicus: 'Nieuwe kansen' Nieuws
Nieuws

Kickbokslegende Sem Schilt leidt nieuwe vechtsportbond met oud-politicus: 'Nieuwe kansen'

Kickbokslegende Sem Schilt leidt nieuwe vechtsportbond met oud-politicus: 'Nieuwe kansen'

Peter Kwint, momenteel nog Tweede Kamerlid voor de SP, is aangesteld als voorzitter van de nieuwe Nederlandse Vechtsportbond (NVB), die op 1 januari officieel van start gaat. Deze bond verenigt alle bestaande Nederlandse vechtsportorganisaties voor kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (MMA).

Oud-Kickbokser Sem Schilt in het bestuur

Naast Kwint zal ook de bekende oud-kickbokser Sem Schilt deel uitmaken van het bestuur. Schilt, bekend van zijn overwinningen in de Glory Grand Slam, en Kwint willen zich met de nieuwe bond vooral richten op de jeugd en de verdere ontwikkeling van vechtsporten in Nederland.

Doelstellingen van de nieuwe bond

Kwint, die zelf een recreatieve kickbokser is, ziet veel kansen voor groei in de vechtsport, zowel in kwaliteit als in het aantal beoefenaars en evenementen. Schilt benadrukt het belang van een goed gestructureerde vechtsport met een doordacht jeugdbeleid, om zo veel mogelijk jongeren in beweging te krijgen en Nederland als vechtsportland te versterken.

Ook maak de komst van de nieuwe bond een einde aan de rompslomp rondom alle losse bonden, met hun eigen regels. Zo worden financiële zaken nu ook onder andere afgehandeld door de NVB.

Verdere samenstelling van het bestuur

Naast Kwint en Schilt zijn Giliam Boogerd, Alex Prascevic, Dr. Hagen Biermann (WAKO Nederland) en Duran Ebren (oud-muay thai kampioenen/thaiboksorganisatie MON) toegetreden tot het bestuur van de NVB.

Deze ontwikkeling markeert een belangrijke stap in de organisatie en promotie van vechtsporten in Nederland, met een focus op jeugdontwikkeling en het versterken van de sport op nationaal niveau.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws