Top UFC-vechters steunen voetballer Vinicius Jr na racistische aanvallen fans Nieuws
Nieuws

Top UFC-vechters steunen voetballer Vinicius Jr na racistische aanvallen fans

Top UFC-vechters steunen voetballer Vinicius Jr na racistische aanvallen fans

UFC vechters toonden steun voor voetballer Vinicius Jr. nadat hij te maken had met racisme in Spanje afgelopen weekend.

MMA heeft ook te maken gehad met racisme, zowel binnen als buiten de sport. Voormalig UFC midden-en weltergewicht titeluitdager Demian Maia, voormalig UFC vedergewicht kampioen Jose Aldo, en UFC vlieggewicht titeluitdager Alexandre Pantoja deelden op social media hun afschuw met betrekking tot de gebeurtenis die Vinicius Jr overkwam.

Vinicius Jr. was gedurende zijn carrière meerdere malen slachtoffer van racisme. Toen Real Madrid verloor van Valencia in de La Liga, begonnen toeschouwers te schreeuwen ‘mono’ (Spaans voor aap), gericht aan Vinicius Jr. Om te voorkomen dat de wedstrijd afgebroken zou worden, stelde officials in het stadion voor dat het geschreeuw gestopt zou worden wat niets hielp.

Veel racisme bij voetbalsupporters

Later kwam het tot een vechtpartij, waardoor Vinicius uiteindelijk het veld werd uitgestuurd. Vinicius Jr. deelde zijn gedachten over het racisme in La Liga op zijn persoonlijke Twitteraccount.

Dit is helaas niet het enige sport wat te maken heeft met racisme en xenofobie. Er zijn verschillende voorbeelden waaruit blijkt dat racisme en xenofobie toenemen, en UFC strijders doen hun uiterste best om racisme in sport te weren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws