Slopen! Tessa de Kom gaat voor wereldtitel kickboksen in Japan Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Slopen! Tessa de Kom gaat voor wereldtitel kickboksen in Japan

Slopen! Tessa de Kom gaat voor wereldtitel kickboksen in Japan

Tessa de Kom zal deze zondag 28 mei de arena ingaan bij de Japanse kickboksorganisatie Rise. Zij zal het opnemen tegen kampioen Manazo Kobayashi. Voor de Kom is de Japanse geen onbekende want tijdens Glory Rivals 4 in december 2022 versloeg zij Kobayashi in een eerdere confrontatie.

De Kom is al kampioen en sleepte afgelopen september de Enfusion-wereldtitel binnen, en is er volop klaar voor om haar kansen te wagen. Haar coach Ernst Moerkerken staat hier achter en is overtuigd dat De Kom de Rise titel ook gaat pakken.

“Wij hebben Manazo Kobayashi grondig bekeken en onze voorbereiding op de wedstrijd hier op afgestemd. Tessa heeft meer inzicht dan Kobayashi om deze partij naar haar hand te zetten haar combinatie van trappen en stoten is een sterk punt”, aldus Moerkerken.

Tessa de Kom gaat vol gas voor de Rise titel

De Kom was druk bezig met de trainingen tot aan haar vertrek naar Japan, maar ze geeft zelf aan dat je nooit weet wat je allemaal tegen kan komen. De studente Sportmarketing en Management zal vol gas gaan om de titel mee naar huis te nemen.

Met het oog op het betaalbaar houden van de buitenlandse trip, was De Kom een crowdfunding begonnen. Hoewel deze redelijk is gelukt, dekt het nog niet de volledige kosten. Voor wie De Kom nog een steuntje in haar rug wil geven, kan een bijdrage leveren op haar Instagram account Tessa de Kom.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws