Bodyguard UFC-ster Conor McGregor moet jaren de cel in Nieuws
Nieuws

Bodyguard UFC-ster Conor McGregor moet jaren de cel in

Bodyguard UFC-ster Conor McGregor moet jaren de cel in

Conor McGregor krijgt een tegenslag voor zijn kiezen nu een van zijn bodyguards tot een gevangenisstraf is veroordeeld door de rechtbank in Ierland.

De naam van voormalig UFC-dubbelkampioen Conor McGregor raakte verstrikt in een ongewenst nieuwsbericht, buiten zijn schuld om. Nadat een van de lijfwachten van de Ier werd veroordeeld in een mishandeling zaak. Deze was ook het hoofd van een beveiliging bedrijf.

Gezim Idrzi, die als bodyguard van McGregor heeft gewerkt bij meerdere openbare optredens voor de UFC-ster, werd vorige maand veroordeeld door een jury in Dublin Circuit Court. Idrzi, 37, is ook de algemeen directeur van GZ Professional Security Ltd in Dublin. De Albanese staatsburger die als tiener naar Ierland verhuisde, had eerder zijn rol in de mishandeling ontkend, waardoor het slachtoffer zes maanden niet kon werken.

Bodyguard van Conor McGregor moet gevangenisstraf uitzitten wegens aanvalszaak

Volgens een bericht van Irish Mirror kenden Idrzi en de man die beweerde te zijn aangevallen door de lijfwacht, elkaar al vanwege eerdere zakelijke partnerschappen. De gang van zaken zoals beschreven in de Irish Mirror liet zien hoe het slachtoffer naar het pand van Idrzi werd gelokt onder het voorwendsel van een zakelijke deal.

Het slachtoffer, dat naamloos bleef, beschreef vervolgens de schokkende gebeurtenissen waarbij hij werd vastgebonden en herhaaldelijk in zijn gezicht werd geslagen. Nadat hij weer bij bewustzijn was gekomen, beweerde hij dat de verdachte hem had gewaarschuwd geen contact op te nemen met Gardai, de politie van Ierland, en dat hij de gevolgen zou dragen als hij dat deed.

Maar ondanks waarschuwingen schakelde het slachtoffer toch de politie in; resulterend in een grondige huiszoeking in het beveiligingspand van de GZ. Samen met de medische rapporten en het verzamelde bewijs werd Idrzi veroordeeld tot drie jaar en drie maanden voor de gewelddadige misdaad.

Het slachtoffer beweerde ook dat vanwege de opgelopen verwondingen. Deze kon zes maanden niet werken, wat uiteindelijk resulteerde in een financieel verlies voor hem. De Bodyguard heeft in de loop der jaren meerdere keren McGregor beschermd. Het lijkt erop dat de voormalige kampioen zijn diensten gebruikte voor grote openbare optredens die de afgelopen jaren in Ierland plaatsvonden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws