ONE Championship reageert op beweringen Sage Northcutt, noemt visumproblemen 'een misverstand' Nieuws
Nieuws

ONE Championship reageert op beweringen Sage Northcutt, noemt visumproblemen 'een misverstand'

ONE Championship reageert op beweringen Sage Northcutt, noemt visumproblemen 'een misverstand'

ONE Championship heeft een verklaring uitgegeven over de recente terugtrekking van Sage Northcutt uit een gevecht met Shinya Aoki bij ONE 165 afgelopen januari.

De uitzendploeg kondigde tijdens het evenement aan dat er "onvoorziene omstandigheden met zijn hoekmannen" waren. Northcutt nam vervolgens zelf het woord op sociale media om de uitleg van de promotie als "onjuist" te bestempelen.

Northcutt uit kritiek op late communicatie

Volgens Northcutt werd hem niet meegedeeld dat twee van zijn coaches hem niet mochten bijstaan tot vlak voor de start van zijn wedstrijd. Hij beschuldigde ONE ervan hem niet op de hoogte te houden van de status van zijn hoekmannen tot het te laat was.

ONE erkent misverstand over visumkwesties

ONE heeft nu gereageerd op de opmerkingen van Northcutt in een verklaring, waarin het geschil wordt omschreven als "een misverstand" en wordt beweerd dat de verwarring te wijten was aan wijzigingen in de manier waarop visa voor derden worden afgehandeld. "Door een wijziging in externe richtlijnen van een visumconsultancybureau van derden over de vereisten voor een Certificaat van Geschiktheid (COE) voor alle hoekmannen bij ONE 165, waren er problemen met de verwerking van werkvisa in de aanloop naar het evenement, wat helaas meerdere atleten trof," schreven de functionarissen.

Northcutt beweerde dat zijn coaches het risico liepen juridische stappen te ondervinden door de verkeerde afhandeling van de situatie. Hij hintte ook dat zijn terugtrekking verband hield met "veel dingen die achter de schermen gebeurden", vaag verwijzend naar ONE's beleid op het gebied van drugstests en gewichtsverlies, en de "stabiliteit" van de promotie.

ONE heeft dat deel van Northcutt's opmerkingen niet specifiek aangepakt, maar verklaarde alleen dat het wenst "deze situatie op een vriendschappelijke manier op te lossen."

"ONE Championship leeft mee met Sage Northcutt met betrekking tot de situatie die hij bij ONE 165 tegenkwam, waar twee van zijn coaches hem niet mochten bijstaan, wat leidde tot zijn terugtrekking uit het evenement."

Ondanks zijn recente opmerkingen, waardeert ONE de samenwerking met Sage op persoonlijk en professioneel niveau, en we hopen dat we deze situatie op een vriendschappelijke manier kunnen oplossen. We hopen ook dat onze atleten begrijpen dat we handelden in hun beste belang door 100% te voldoen aan de lokale wetten, en dat dit een geïsoleerd incident was gezien onze staat van dienst in het succesvol invliegen van atleten en hun hoekmannen voor honderden wereldwijde evenementen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws