Achter de schermen chaos: Sage Northcutt onthult ware reden afzeggen supergevecht Nieuws
Nieuws

Achter de schermen chaos: Sage Northcutt onthult ware reden afzeggen supergevecht

Achter de schermen chaos: Sage Northcutt onthult ware reden afzeggen supergevecht

Sage Northcutt heeft publiekelijk de uitleg van ONE Championship over zijn terugtrekking uit het gevecht tegen Shinya Aoki betwist.

Volgens de officiële verklaring van ONE Championship moest Northcutt zich terugtrekken vanwege "onvoorziene omstandigheden met zijn hoekmannen" op de dag van het gevecht. Echter, Northcutt heeft deze verklaring als "volledig onnauwkeurig" bestempeld en benadrukt dat hij alle benodigde documentatie voor de visa van zijn coaches ruim van tevoren had ingediend.

Een grote puinhoop bij ONE Championship

"ONE Championship impliceert dat ik me terugtrok uit het gevecht met Shinya vanwege onvoorziene omstandigheden," schreef Northcutt op sociale media. "Dat is volledig onnauwkeurig."

Northcutt legde uit dat hij 48 dagen voor het evenement de noodzakelijke papierwerk had verzonden om visa voor zijn coaches te verkrijgen en was verzekerd door ONE Championship dat zijn hoofd jiu-jitsu coach Fabio Prado geen visum nodig had, omdat Northcutt voor zijn vliegtickets en reis had betaald.

Dit werd hem zowel telefonisch als via sms bevestigd. Desondanks werd Northcutt enkele uren voor zijn wedstrijd geïnformeerd dat twee van zijn coaches hem niet mochten coachen. "Ik ontving een sms van een onbekend nummer... dat was een ticket verkoper die mij vroeg over het regelen van gratis tickets voor mijn twee coaches om mijn gevecht vanuit het publiek te bekijken," deelde Northcutt mee.

Escalerende situaties

De situatie escaleerde toen Northcutt werd geïnformeerd dat als zijn coaches de visumvereisten zouden overtreden en op camera betrapt zouden worden, ze gearresteerd konden worden met een veroordeling percentage van 99,8 procent bij alle arrestaties.

Northcutt benadrukte dat hij duidelijk had gemaakt aan ONE Championship dat hij niet van Amerika naar Japan zou vliegen zonder zijn drie coaches. "Ze wisten voordat ik vertrok dat ik twee van mijn coaches niet zou kunnen hebben. Ze hebben me nooit verteld dat mijn coaches in de gevangenis gegooid konden worden voor een visum overtreding," verklaarde Northcutt.

Naast de visa- en coaching problemen, onthulde Northcutt dat er "veel dingen achter de schermen gaande zijn met ONE Championship" die bijdroegen aan zijn beslissing om zich terug te trekken, waaronder kwesties rondom "drugstests", "gewicht verminderen/beleid", "actieve atleten/roster" en de "stabiliteit" van de promotie.

Deze onthullingen werpen een nieuw licht op de uitdagingen waarmee vechters geconfronteerd kunnen worden bij internationale organisaties en benadrukken de complexiteit van de relatie tussen atleten en promoties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws