Nieky Holzken rivaal Sexyama angstig voor gevecht zondag: 'Moet wel presteren' Nieuws
Nieuws

Nieky Holzken rivaal Sexyama angstig voor gevecht zondag: 'Moet wel presteren'

Nieky Holzken rivaal Sexyama angstig voor gevecht zondag: 'Moet wel presteren'

De vechtsportwereld maakt zich op voor een spectaculaire confrontatie wanneer kickbokslegende Nieky “The Natural” Holzken het opneemt tegen MMA-icoon Yoshihiro “Sexyama” Akiyama.

Dit speciale regels super-gevecht, onderdeel van ONE Championship, vindt plaats op zondag 28 januari in Tokyo, Japan. Het gevecht belooft een unieke mix van stijlen en regels, waarbij beide vechters hun vaardigheden onder verschillende omstandigheden zullen moeten tonen.

De Strijd van stijlen: Boksen, Muay Thai en MMA

Holzken, een meervoudig kickboks wereldkampioen en voormalig professioneel bokser, lijkt in het voordeel te zijn met de eerste ronde onder boksregels en de tweede ronde onder Muay Thai-regels. Akiyama, een voormalige judoka, zal echter zijn moment moeten afwachten. Als hij de eerste zes minuten overleeft, verschuift het voordeel naar hem wanneer de regels veranderen naar MMA in de derde ronde.

De onvoorspelbaarheid van het gevecht

Elke vechter heeft zijn voorkeursregelset, maar dat garandeert geen overwinning. Zo overleefde Demetrious “Mighty Mouse” Johnson een intensieve Muay Thai-ronde tegen Rodtang “The Iron Man” Jitmuangnon, om vervolgens de Thaise vechter te verslaan in een MMA-ronde. Dit zet een precedent voor Akiyama. De vraag blijft echter of de Japans-Zuid-Koreaanse vechter het kan opnemen tegen een krachtige kickbokser als Holzken, die erop gebrand is indruk te maken in deze unieke wedstrijd.

Het is onmogelijk om de uitkomst te voorspellen met zoveel nieuwe variabelen in het spel, maar het belooft in ieder geval een spannend spektakel te worden. Tijdens de persconferentie vandaag verklaarde Akiyama dat hij enthousiast is om in zijn eigen land te vechten, maar ook nerveus om het op te nemen tegen Nieky Holzken. Fans wereldwijd kijken reikhalzend uit naar deze clash van vechtsport giganten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws