🎥 Nate Diaz juridische problemen na straatgevecht! 'Recht zichzelf te verdedigen' Nieuws
Nieuws

🎥 Nate Diaz juridische problemen na straatgevecht! 'Recht zichzelf te verdedigen'

🎥 Nate Diaz juridische problemen na straatgevecht! 'Recht zichzelf te verdedigen'

Het straatgevecht dat voormalig UFC-ster Nate Diaz in april op camera vastlegde, zal geen juridische gevolgen voor hem hebben. De Orleans Parish (La.) District Attorney heeft besloten om geen verdere actie te ondernemen tegen Diaz.

Het incident vond plaats op Bourbon Street, waar Diaz een man in een staande guillotine greep bracht. Deze man, later geïdentificeerd als Rodney Peterson Jr., daagde Diaz uit temidden van een tumultueuze vechtpartij. Diaz beweerde dat zijn handelingen puur zelfverdediging waren, ondersteund door videobeelden en foto's.

Een arrestatiebevel werd uitgevaardigd voor Diaz, beschuldigd van mishandeling in de tweede graad. Diaz meldde zich vrijwillig bij de autoriteiten, handhavend zijn onschuld.

Recht zichzelf te verdedigen tegen degenen die naam voor zichzelf willen maken

"Sinds Rodney Peterson besloot om Nate op Bourbon Street uit te dagen, hebben we volgehouden dat Nate's acties 100% uit zelfverdediging bestonden. Het was duidelijk op video, duidelijk op foto's en duidelijk uit de talloze andere video's die Rodney voor en na het incident heeft gepost", zegt de advocaat van Diaz. "Nate heeft het recht zichzelf te verdedigen tegen degenen die naam voor zichzelf willen maken, en dat heeft hij gedaan."

Met het seponeren van de zaak ontloopt Diaz een mogelijke gevangenisstraf van maximaal acht jaar en een boete van $2.000, de straf in Louisiana voor mishandeling in de tweede graad.

De 38-jarige Diaz, die onlangs een bokswedstrijd verloor tegen Jake Paul, blijft de sportwereld nieuwsgierig maken naar zijn toekomstige stappen na deze juridische opluchting.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws