MMA-Wereld in rouw na dood UFC-vechter: 'Fataal motorongeluk' Nieuws
Nieuws

MMA-Wereld in rouw na dood UFC-vechter: 'Fataal motorongeluk'

MMA-Wereld in rouw na dood UFC-vechter: 'Fataal motorongeluk'

Geane Herrera, voormalig UFC- en Bare Knuckle Fighting Championship-vechter is na een noodlottig motorongeluk overleden. Het tragische incident vond plaats afgelopen zaterdagavond op de Gandy Bridge in Tampa, Florida.

Volgens de Florida Highway Patrol reed een 33-jarige man uit Tampa met zeer hoge snelheid richting Hillsborough County op de Gandy Bridge. Deze man was Geane Herrera die vervolgens op de achterkant van een Jeep Grand Cherokee botste.

Na de eerste impact raakte Herrera een betonnen barrière en werd hij terug de weg op geslingerd, waarbij hij enkele honderden meters viel voordat zijn motor in brand vloog. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

Reacties en steun

De familie Herrera heeft een inzamelingsactie gestart om hen door deze moeilijke periode heen te helpen. MMA-journalist Adam Martin bracht het nieuws over Herrera's overlijden als eerste naar buiten via een bericht op X, waarin hij ook de GoFundMe-link deelde.

Geane Herrera, bijgenaamd La Pulga was een Amerikaanse vechter van Colombiaanse afkomst geboren in Californië. Op 20-jarige leeftijd maakte hij zijn professionele mixed martial arts-debuut in maart 2011. Voor zijn ondertekening bij de UFC in 2014 vocht hij exclusief voor regionale organisaties in het zuidoosten van de Verenigde Staten, waar hij ongeslagen bleef met een 8-0 record.

UFC en BKFC carrière

Herrera maakte zijn octagon-debuut tegen Ray Borg bij UFC Fight Night 73 waar hij verloor via unanieme beslissing. Daarna verving hij Justin Scoggins om het op te nemen tegen Joby Sanchez bij de finale van The Ultimate Fighter 22 waarbij hij een TKO-stop in de laatste minuut van de tweede ronde behaalde. Hij vocht ook tegen Ali Bagautinov en Ben Nguyen, maar verloor beide gevechten via unanieme beslissing. Na deze nederlagen werd hij door de UFC ontslagen.

In zijn meest recente BKFC-gevechten splitste Herrera zijn record, met winst tegen Abdiel Velazquez en verlies tegen Reggie Barnett Jr. bij respectievelijk BKFC 19 en BKFC 32.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws