🎥 Diskwalificatie! UFC vechter Rodriguez uit gevecht gehaald MMA Nieuws
MMA Nieuws

🎥 Diskwalificatie! UFC vechter Rodriguez uit gevecht gehaald

🎥 Diskwalificatie! UFC vechter Rodriguez uit gevecht gehaald

Piera Rodriguez heeft haar UFC carrière mogelijk ernstig beschadigd zo niet volledig vernietigd. Door tijdens haar wedstrijd op UFC Fight Night: Barboza vs. Murphy afgelopen nacht Ariane Carnelossi opzettelijk een kopstoot te geven.

Tijdens de voorrondes van UFC Fight Night: Barboza vs. Murphy op zaterdagavond in de Apex werd ze namelijk gediskwalificeerd na een overtreding tegen Ariane Carnelossi.

Opzettelijke Kopstoot In Tweede Ronde

Aan het einde van de tweede ronde bevond Rodriguez zich in dominante positie op de grond, bovenop de guard van Carnelossi. Scheidsrechter Mark Smith had Rodriguez vlak daarvoor al gewaarschuwd om op te letten met haar stoten naar het hoofd. Rodriguez negeerde deze waarschuwing echter en gaf haar tegenstander op de grond een opzettelijke kopstoot.

Smith stopte het gevecht direct en gaf Carnelossi tijd om te herstellen. Een dokter werd erbij gehaald om de Braziliaanse te onderzoeken. Carnelossi bleek niet verder te kunnen vechten.

Omdat Smith de kopstoot opzettelijk achtte, werd Rodriguez gediskwalificeerd en verloor ze het gevecht. De controverse rondom Rodriguez hield hier echter niet op. Naar verluidt stak ze ook nog even haar middelvinger op naar haar tegenstander terwijl ze de Octagon verliet.

Rodriguez' Carrière In Dalende lijn

Dit is alweer de tweede diskwalificatie in de UFC dit jaar. Eerder werd Igor Severino berucht ontslagen door de UFC nadat hij zijn tegenstander André Lima had gebeten tijdens hun gevecht in maart.

Na een winstreeks van 9 gevechten om te beginnen in haar carrière, heeft Rodriguez nu twee opeenvolgende nederlagen geleden. Ze kwam zaterdagavond in actie na een verlies via submission tegen Gillian Robertson in april 2023. Rodriguez zou het eigenlijk tegen Cynthia Calvillo opnemen vorige maand, maar dat gevecht werd geschrapt nadat de Amerikaanse vechter te zwaar bleek te zijn.

Carnelossi staat nu daarentegen op een score van 3-2 in de UFC sinds ze zich in 2019 bij de organisatie aansloot.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws