'Massamoord!' Bokslegende Klitschko haalt uit naar Rusland (video) Nieuws
Nieuws

'Massamoord!' Bokslegende Klitschko haalt uit naar Rusland (video)

'Massamoord!' Bokslegende Klitschko haalt uit naar Rusland (video)

Wladimir Klitschko zegt dat Rusland massamoord pleegt op de bevolking van zijn land Oekraïne. Vandaag haalt de bokslegenden nogmaals uit tegen de agressor en haar partners.

Voormalig bokskampioen Klitschko keerde terug naar zijn land om samen met zijn broer en ook bokser Vitaly te strijden tegen de Russen. Ook al is hij vele malen miljonair toch neemt hij de wapens op. Broer Vitaly is burgemeester van Kiev welke nu onder beleg ligt van de Russen.

Moord

Lopende door de straten van de stad neemt Klitschko ons mee om de gruwelen van de invasie te laten zien. Kapot geschoten gebouwen en duizenden doden waarvan Klitschko zegt dat dit volkerenmoord is. Ook roept hij op de medeplichtigen de het regiem in Rusland haar aan te pakken.

,,Elke dag die voorbijgaat, worden meer burgers gedood. Elke zakelijke relatie met Rusland betekent meer geld om deze genocide te financieren", zegt Klitschko. Een snel einde aan het conflict lijkt er niet te komen, alhoewel er gesprekken plaatsvinden om de strijd te beëindigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws