Krankzinnig! McGregor geeft Ierse tieners pak geld
Home / Nieuws / Krankzinnig! McGregor geeft Ierse tieners pak geld

Krankzinnig! McGregor geeft Ierse tieners pak geld

Krankzinnig! McGregor geeft Ierse tieners pak geld

Conor McGregor heeft opnieuw geïnvesteerd in de toekomst van het Ierse MMA. De UFC ster doneert een groot bedrag van €10.000 aan twee jonge MMA-vechters. Deze kunnen nu meedoen aan het IMMAF MMA Youth International Team event in Abu Dhabi.

Na eerder te hebben verklaard dat de Ieren niet MMA-vechten, maar ook de sport over zullen nemen, voegt Conor McGregor de daad bij het woord. De Ierse topatleet helpt de dromen van een aantal van de volgende generatie mixed martial arts-talenten in zijn thuisland te financieren.

De tweeling Adam en Dylan Duffy, afkomstig uit Ballycanew in County Wexford, scoorde met succes plaatsen in het Ierse team voor het komende MMA Youth International Team in Abu Dhabi. Er was een crowdfunding campagne gestart om ongeveer € 6.000 op te halen om hen te helpen hun droom te verwezenlijken en de reis te kunnen financieren.

Krankzinnig

Tijdens de IMMAF Jeugd Wereldkampioenschappen zullen jongeren vanaf 12 tot 17 jaar strijden onder een aangepaste regelset. Deze verbiedt hoofdaanvallen en dient als een ideaal startpunt voor een carrière in mixed martial arts.

McGregor spotte de campagne online en verspilde weinig tijd met het doneren van 10.000 euro aan de broers. Wat voor de broers, zoals ze aan Independent.ie vertelden, een droom was die uitkwam. ,,Gedaan! Maak het land trots, ik ken het’, schreef McGregor online na het doen van de donatie.

Moet nu wel winnen

,,Ik was op training toen ik erachter kwam en mijn coach vertelde me er zo kalm over. Ik werd gek! Ik dacht dat hij een grapje maakte totdat hij me de opmerkingen liet zien. Ik heb het gevoel dat ik nu moet winnen omdat hij al dat geld heeft gedoneerd”, zei Adam Duffy een van de broers.

“Zonder zijn hulp hadden we misschien niet kunnen gaan. Er zijn zoveel sportscholen en hij heeft aan ons gedoneerd, wat krankzinnig is, “voegde hij eraan toe. De Duffys zullen doorgaan met het inzamelen van geld voor het evenement. Waarbij extra geld gaat naar nieuwe uitrusting voor hun sportschool en naar andere kinderen die hopen deel te nemen aan het evenement in Abu Dhabi.

Bekijk ook

Onderzoek naar illegale gokactiviteiten bij vechtsportbond

Geld verdienen met gokken op vechtsport is in ons land sinds kort legaal

‘Hij zal sterven!’ Ngannou gelooft dat Fury gevecht doorgaat

Het kan me niet echt schelen wat het zal zijn

De Rico’s en Badr’s van de toekomst’: Promotor geeft onbekende vechters een podium

Hij hoop dit jaar nog (2022) zijn eerste gala te organiseren in Eindhoven.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page