Kickbokser Robbie Hageman ondergaat hersentumor behandeling in Amerika Nieuws
Nieuws

Kickbokser Robbie Hageman ondergaat hersentumor behandeling in Amerika

Kickbokser Robbie Hageman ondergaat hersentumor behandeling in Amerika

Robbie Hageman de Nederlandse kickbokser, staat voor een cruciale fase in zijn leven. Op zaterdag kondigde de 32-jarige voormalige vechter op Instagram aan dat hij komende dinsdag naar Houston, Amerika, vertrekt voor een behandeling aan de tumor in zijn hoofd.

In 2019 werd de kickbokscarrière van Robbie Hageman abrupt beëindigd toen een scan onthulde dat hij leed aan een hersentumor. Na een uitputtend traject van operaties en chemotherapie, hebben de artsen in Nederland vastgesteld dat verdere behandeling hier niet mogelijk is. Volgens prognoses heeft Hageman hooguit nog vijf jaar te leven. Vastberaden om zijn leven te verlengen, richt hij zijn hoop nu op een specialistische behandeling in Amerika, die zijn levensduur in het beste geval met dertig jaar kan verlengen.

Gezin Robbie Hageman mee naar Amerika

Hoewel de behandeling in Houston een prijskaartje draagt van ongeveer 475.000 euro, heeft een crowdfunding actie al meer dan 192.000 euro opgebracht. Bovendien hebben donaties rechtstreeks aan de stichting bijgedragen aan dit bedrag. Een extra financiële impuls kwam tijdens zijn afscheidswedstrijd op 20 mei in Eindhoven. Terwijl het volledige benodigde bedrag nog niet is verzameld, is Hageman vastbesloten om de behandeling in Amerika te ondergaan.

Hageman verklaarde: "Omdat het nu zomervakantie is, zal mijn gezin met mij meereizen. Dit zal de eerste keer zijn dat zij mij vergezellen, aangezien mijn kortetermijngeheugen aangetast is en mijn vrouw Chantal mijn steun en luisterend oor zal zijn. Tot aan ons vertrek en tijdens mijn verblijf in Amerika zal ik doorgaan met het in de best mogelijke conditie houden van mijn lichaam. Onze gebeden zijn verhoord. Houston, whats the problem?"

De MMA-gemeenschap en vele anderen blijven hopen op een positieve uitkomst voor Robbie Hageman en zijn zoektocht naar behandeling en herstel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws