Kickbokser krijgt Oekraïense onderscheiding: 'Sporter en soldaat' Nieuws
Nieuws

Kickbokser krijgt Oekraïense onderscheiding: 'Sporter en soldaat'

Kickbokser krijgt Oekraïense onderscheiding: 'Sporter en soldaat'

Oleg Pryymachov ontving de Orde "For Merit" van president Vladimir Zelensky van Oekraïne. De kickbokser die net als veel collega vechtsporters in het leger dient in de oorlog met Rusland is zeer verheugd de hoge onderscheiding te hebben mogen ontvangen.

Het is een grote eer voor Pryymachov om erkend te worden voor zijn prestaties in sport door president Zelensky. ,,Onze atleten zijn een krachtig internationaal front om Oekraïne te steunen. Ze bewijzen het over de hele wereld door de blauwgele vlag te hijsen", schrijft Oleksandr Ormanzhi op Instagram.

,,Ze bewijzen dat Oekraïne een synoniem van overwinning is. De overwinning die ons op het slagveld zal wachten. Ook hun bijdrage wordt geleverd door atleten die met wapens in hun handen onze onafhankelijkheid verdedigen."

Grote eer

Niet alleen Pryymachov kreeg erkenning ook Jiu-Jitsu Wereldkampioen Bogdan Mochulsky en kickbokser Roman Sherbat Bronzen prijswinnaar van de Wako world games kregen de Orde "For Merit". Sinds de dag van de invasie door de Russen vechten bekende sporters aan het front in Oekraïne.

Bellator MMA wereldkampioen Yaroslav Amosov gaf er zelfs zijn titel voor op. President Zelensky van Oekraïne heeft al eerder laten blijken dat de sporters die mee vechten de hoogste eer verdienen doordat zij hun lucratieve leven opgaven om naar het front te gaan. Oleksandr Usyk de aankomende zaterdag een rematch uitvecht tegen Anthony Joshua kreeg dispensatie uit het leger om de bokswedstrijd aan te gaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws