'Het gaat pijn doen!' Vechtlegende Melvin Manhoef (46) blijft gevaarlijk Nieuws
Nieuws

'Het gaat pijn doen!' Vechtlegende Melvin Manhoef (46) blijft gevaarlijk

'Het gaat pijn doen!' Vechtlegende Melvin Manhoef (46) blijft gevaarlijk

Melvin Manhoef's opmerkelijke reis in vechtsporten zou binnenkort tot een einde kunnen komen. De voormalige tweevoudig Bellator titel uitdager en uitblinker in kickboksen overweegt zwaar met pensioen te gaan na zijn volgende gevecht.

Vechtlegende Manhoef keert terug naar de Bellator kooi op 23 september in het co-headliner van Bellator 285 in Dublin, Ierland. Hij neemt het op tegen voormalig UFC-vechter Yoel Romero. Manhoef's gevecht tegen Romero het laatste gevecht is op zijn Bellator contract. Het zou ook het laatste gevecht van zijn carrière kunnen zijn.

Tijd is voor de volgende generatie

,,Dit is het laatste gevecht op het contract van Bellator", zei Manhoef. ,,En ja, als dit gevecht wordt beëindigd, ja, ik denk dat ik ga stoppen, want ik ben 46 jaar oud en ik denk dat het ook tijd is voor de volgende generatie."

Manhoef is nog niet klaar om zich voor 100 procent aan zijn pensioen te binden, maar gelooft dat er een goede kans is dat hij stopt met vechten na Bellator 285. Hij gelooft dat hij nog steeds een gevaar is, zelfs op 46-jarige leeftijd, maar overweegt om zijn handschoenen op het Bellator podium te laten liggen.

,,Als Bellator me meer gevechten had gegeven, zou ik elke vier maanden vechten, omdat ik dit leuk vind. Ik vind dit echt leuk”, legt Manhoef uit. ,,Het is pijnlijk om te stoppen, want ik ben nog steeds aan het knokken met de jongens, weet je? Ik sla de jonge jongens nog steeds knock-out. In dit trainingskamp heb ik veel jongens uitgeschakeld."

Ik heb het nog steeds

,,Dus ik heb het nog steeds, dus het is pijnlijk dat het moet stoppen, maar ja, het is wat het is. Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Dat doe ik nu al 28 of 29 jaar.” Manhoef heeft decennia lang over de hele wereld en in veel van de beste MMA en kickboks organisatie gevochten. Hij heeft gevochten onder Bellator, Strikeforce, DREAM, One Championship, K-1 en vele anderen.

Manhoef zei dat er een kleine kans is dat hij blijft vechten na zijn gevecht met Romero, maar hij wil er niet aan denken omdat hij gefocust is op Romero. ,,Het zou kunnen, maar ik denk er op dit moment niet aan", zei Manhoef. ,,Nu denk ik aan Romero en mijn laatste gevecht in Bellator, en daarna zullen we zien wat er gaat gebeuren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws