Kickbokser met 1 hand Jake Peacock maakt ONE Championship debuut: 'echte sloper' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Kickbokser met 1 hand Jake Peacock maakt ONE Championship debuut: 'echte sloper'

Kickbokser met 1 hand Jake Peacock maakt ONE Championship debuut: 'echte sloper'

Jake Peacock, de zoon van voormalig Chelsea-ster Gavin Peacock, staat op het punt zijn langverwachte debuut te maken in het ONE Championship. Deze unieke Muay Thai-vechter, bekend om zijn vaardigheden ondanks het missen van een hand, is klaar om zijn stempel te drukken in de wereld van de vechtsport.

Volgende maand zal Peacock het opnemen tegen Kohei Shinjo in zijn eerste gevecht voor ONE Championship. Deze Engelsman heeft zichzelf op de kaart gezet met zijn Muay Thai-kunsten, nadat hij zowel de Canadese weltergewicht als de Noord-Amerikaanse super weltergewicht kampioenstitels op zijn naam schreef.

Het Muay Thai wonderkind met slechts één hand

Zijn debuut vindt plaats op vrijdag 5 april 2024 tijdens ONE Friday Fight 58 in het beroemde Lumpinee Boxing Stadium in Bangkok. Hij zal het opnemen tegen de Japanse vechter Kohei Shinjo in een drie ronden durende bantamgewicht Muay Thai-partij.

Peacock (12-1) verhuisde op 15-jarige leeftijd met zijn familie naar Canada, nadat zijn vader besloot theologie te studeren om christelijk predikant te worden. Hoewel hij op 11-jarige leeftijd met karate begon, intensiveerde hij zijn training na de verhuizing en specialiseerde zich in Kyokushin karate.

De motivatie om te vechten kwam voort uit het feit dat hij op school werd gepest vanwege zijn geboorte met één hand. In een interview met de Guardian in 2022 sprak Peacock over de mentale kracht die hij van jongs af aan bezat.

Sterke mindset cruciaal om te overleven

"Het hebben van een sterke mindset was er altijd al," zei hij. "Opgegroeid zijn met één hand heeft dat echt versterkt. Iedereen is anders, toch? Sommige mensen kunnen worden verpletterd door verschillende obstakels. Ik zeg niet dat het niet moeilijk was, maar het heeft me zeker veerkrachtiger gemaakt" (Gaat door onder video).

Regelmatige confrontaties met mensen die naar zijn arm staarden, hadden invloed op Peacock. Hij gaf toe dat hij vroeger boos werd als dat gebeurde. "En eerlijk gezegd, niet altijd op de beste manieren. Ik was soms best boos toen ik jonger was. Veel mensen die naar mijn arm staren en er commentaar op geven, dat wordt heel snel oud", zegt Peacock.

"Dus ik werd echt gefrustreerd en boos als mensen zouden stoppen en staren," vervolgde hij. Peacock heeft nu de kans om op het wereldtoneel te vechten, waar hij hoopt zijn vaardigheden aan miljoenen mensen over de hele wereld te tonen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws