Nederlandse vechtmachine: De Randamie vecht na 3,5 jaar weer in de UFC MMA Nieuws
MMA Nieuws

Nederlandse vechtmachine: De Randamie vecht na 3,5 jaar weer in de UFC

Nederlandse vechtmachine: De Randamie vecht na 3,5 jaar weer in de UFC

Voordat we volgende week getuige zijn van het historische UFC 300, warmt de organisatie op zaterdag alvast op met UFC Fight Night 240. Het evenement vindt plaats in de UFC Apex in Las Vegas, en staat in het teken van de langverwachte terugkeer van Germaine de Randamie.

De ijzeren dame is terug voor eerste gevecht in 1281 dagen

De Nederlandse vechtmachine beklimt na een afwezigheid van maar liefst 1281 dagen (ruim 3,5 jaar) weer de UFC kooi. Dit is de langste pauze in haar carrière die inmiddels al meer dan 15 jaar duurt.

De Randamie is niet alleen terug, ze is ook een vechter met een rijk verleden. Zo was zij de allereerste UFC-kampioene in het vrouwen bantamgewicht. Deze prestatie leverde zij in februari 2017 op UFC 208. Daarnaast is De Randamie, samen met Bas Rutten, een van de twee Nederlandse vechters die een UFC-titel in handen mochten nemen.

Statistieken spreken voor zich

De statistieken liegen er niet om. Met vier knock-out overwinningen in het UFC vrouwen bantamgewicht deelt De Randamie de derde plaats in de geschiedenis van de divisie. Alleen Amanda Nunes (acht) en Ronda Rousey (zes) deden beter.

Ook wat betreft knock-out overwinningen staat De Randamie hoog genoteerd. Met drie knock-outs deelt zij de tweede plaats in de geschiedenis van het vrouwen bantamgewicht, achter Nunes (zes).

 De Randamie een dominante kracht

Verder staat De Randamie op een gedeelde tweede plaats voor het aantal neerhalen (twee) in de geschiedenis van het vrouwen bantamgewicht. Alleen Nunes staat met zes neerhalen boven haar.

De knock-out snelheid van De Randamie is ongeëvenaard. Haar overwinning op Aspen Ladd in 16 seconden tijdens UFC on ESPN+ 16 deelt zij met de finish van Rousey op UFC 175. Dit is de snelste knock-out in de geschiedenis van het vrouwen UFC.

Tenslotte blinkt De Randamie uit in het verdedigen van aanvallen. Met een verdedigingspercentage van 67,1% tegen significante stoten in het vrouwen bantamgewicht is zij zelfs de beste aller tijden in deze divisie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws