Kickbokskampioen Rico Verhoeven deelt geheim tot succes: 'Compound effect' Nieuws
Nieuws

Kickbokskampioen Rico Verhoeven deelt geheim tot succes: 'Compound effect'

Kickbokskampioen Rico Verhoeven deelt geheim tot succes: 'Compound effect'

Kickbokskampioen Rico Verhoeven staat bekend om zijn ijzeren discipline en ijskoude precisie in de ring. In een recente post deelt hij zijn mening over het nut van ijsbaden voor topsporters.

Verhoeven's IJskoude strategie

"Het is fascinerend wat er gebeurt als je jezelf in koud water stort," schrijft Verhoeven. Hij benadrukt dat elk extra percentage dat hij uit zichzelf kan persen bijdraagt aan zijn succes. Hoewel ijsbaden geen pretje is, weegt de spijt van het nalaten volgens hem zwaarder dan de koude schok.

Discipline de sleutel tot succes, volgens Verhoeven

Verhoeven ontvangt regelmatig complimenten over zijn zelfdiscipline. Hij gelooft echter dat iedereen discipline kan ontwikkelen door de juiste beloning aan een uitdaging te koppelen. Hij gebruikt het voorbeeld van gezond eten.

"Zes dagen per week gezond eten in plaats van drie dagen levert op den duur tastbare resultaten op: gewichtsverlies, een beter uiterlijk en een fitter gevoel. Dit vraagt wel om doorzettingsvermogen, maar wat gebeurt er als je elke dag een extra koekje eet?"

"Op maandbasis misschien niet veel, maar na een of twee jaar is het verschil enorm. Dit is het compound effect", benadrukt Verhoeven. "Duizend kleine stapjes zijn makkelijker te zetten dan één grote."

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws