'Dat wordt zijn dood!' Topvechter Francis Ngannou neemt te groot risico Nieuws
Nieuws

'Dat wordt zijn dood!' Topvechter Francis Ngannou neemt te groot risico

'Dat wordt zijn dood!' Topvechter Francis Ngannou neemt te groot risico

Francis Ngannou is bezig om carrière in zowel boksen en mixed martial arts te maken, echter waarschuwt bokskampioen Terence Crawford het om rustig aan te doen.

Hoewel de voormalig UFC kampioen sprak over zijn ambitie om tegen de top boksers de ring in te gaan heeft Terence Crawford hem geadviseerd om eerst tegen minder goede boksers te vechten. Crawford gaf aan dat Ngannou dan minder gevaar loopt dan tegen boksers met meer ervaring en een uitgebreide vaardigheidsset.

Francis Ngannou moet niet meteen tegen een topbokser de ring in gaan.

De tweevoudig wereldkampioen merkt ook op dat er veel verschil is tussen boksen en mixed martial arts. "Mensen fokken het op en denken dat boksen niet veel voorstelt", zegt Crawford. "Het kan echter nogal veel druk zetten op degenen die niet gewend zijn om met hun kop (strategisch) te vechten."

Crawford beveelt aan dat Ngannou geleidelijk zou moeten opbouwen, met kleine stappen. "Stel hij komt tegenover Deontay Wilder te staan, die slacht hem af, dat wordt zijn dood", aldus Crawford. Al met al is het duidelijk dat Ngannou in de juiste richting beweegt met zijn ambitie om in de bokswereld te gaan, maar moet hij wel oppassen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws