Comeback Robbie Hageman: 'Trainen met Conor McGregor is het plan' Nieuws
Nieuws

Comeback Robbie Hageman: 'Trainen met Conor McGregor is het plan'

Comeback Robbie Hageman: 'Trainen met Conor McGregor is het plan'

Robbie Hageman werkt hard aan zijn comeback. De topkickbokser werd in april 2019 met succes geopereerd aan een hersentumor. Dit schakelde zijn vecht carrière uit maar de knokker gaf niet op. Nu bereidt hij zijn comeback voor.

Het nieuws dat Hageman getroffen werd door een hersentumor ging als een schok door de vechtsportwereld. De kickbokser die gezien kan worden als een van de grootste talenten die ons land voortbracht, gaf echter niet op. Onze redactie sprak Hageman over zijn plannen en comeback.

Pech

De laatste partij die Hageman vocht was bij het 'oude' GLORY Kickboxing. Bij de organisatie die vorig jaar ter ziele ging. Maar een nieuwe start maakte, had Hageman echter nog wat gevechten op zijn contract staan. De kickbokser maakte indruk op GLORY die hem na een proef-wedstrijd gelijk een lucratief contract aanbood.

,,Ik had een contract voor zeven gevechten met GLORY. Echter heb ik er maar een kunnen doen. Toen moest ik geopereerd worden aan mijn hoofd. Deze verliep goed en ik moest rust nemen. Echter besloot ik meteen fit te willen worden en ben weer gaan trainen", zegt Hageman.

Risico

,,GLORY heeft mij echter niet meer gecontact daarna. Ik denk dat zij het risico te groot vonden om mij een gevecht aan te bieden. Dat snap ik wel. En natuurlijk kwam de corona crisis en ging GLORY failliet."

Toch staat Hageman open voor een gevecht ook al is zijn contract op paper inmiddels verlopen. ,,Ze kunnen mij altijd bellen. Het gaat goed met mij en mijn hoofd is goed geheeld. Dat is ook wel gebleken in trainingen", aldus Hageman.

De wil om te knokken

Inmiddels is Hageman doorgegaan en heeft gekeken naar andere opties. Zo hoopt hij dit jaar nog zijn comeback te maken naar het kickboksen bij een grote vechtsport organisatie. ,,Dit staat nog in de steigers en is afhankelijk van hoe het verhaal met de Corona verloopt. Maar als dat voorbij is ga ik weer knokken. Niet voor het geld maar ik wil gewoon de ring weer in."

In het dagelijks leven geeft Hageman zelf les op zijn sportschool. Al ligt dit nu ook stil door de coronamaatregelen. In de tussentijd is er ook gewerkt aan een documentaire over het leven van Hageman. Deze is nog niet af: ,,Zodra ik de ring in ga is dat het einde van de documentaire. Daar werken wij naar toe."

Comeback

Voor de documentaire nam Hageman contact op met John Kavanagh de trainer van UFC-ster Conor McGregor. Hageman heeft een aantal keer als trainingspartner gediend voor de Ier, waar hij nog contact mee heeft. Deze stond ook gelijk klaar met steun toen Hageman ziek werd, en stak hem een hard onder de riem.

,,Conor is en topvechter. Inmiddels is hij druk met allerlei zaken naast het vechten. Maar het blijft een topper. Hij volgt mij nog steeds op social media. Ik ben de enige Nederlander die hij volgt. Ik belde John Kavanagh om te zien of zij mee wilde helpen met de documentaire. Ik kreeg een volmondig JA. Het plan is dat we de boel omdraaien en Conor mij gaat helpen voor de comeback."

Als ze bellen sta ik klaar

Inmiddels is de 29-jarige Hageman tot geloof gekomen en gedoopt als Christen. Iets waar hij net als andere topvechters veel kracht uit haalt. ,,Ik was als kind al gedoopt (Katholiek). Echter is dat niet uit vrije wil. Nu heb ik zelf gekozen mij te laten dopen. En het brengt mij en mijn gezin veel."

Overigens wil Hageman niet voor een leeg stadion vechten. Behalve als dat voor GLORY zou zijn. ,,Dat lijkt me helemaal niks. Als GLORY mij belt is dat een andere zaak. Daar heb ik meer gevoel bij. Die doen het goed met hoe zij nu de evenementen opzetten", zegt Hageman.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/kickboks-muay-thai-nieuws/santino-verbeek-en-illias-ennahachi-keren-februari-terug-in-actie-bij-one-championship/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws