Cédric Doumbé reageert op Benoit Saint Denis: 'Ik ben het gezicht van MMA in Frankrijk' Nieuws
Nieuws

Cédric Doumbé reageert op Benoit Saint Denis: 'Ik ben het gezicht van MMA in Frankrijk'

Cédric Doumbé reageert op Benoit Saint Denis: 'Ik ben het gezicht van MMA in Frankrijk'

Cédric Doumbé, met slechts vijf MMA-gevechten in zijn carrière tot nu toe, is ervan overtuigd dat er geen andere Franse vechter is die een groter publiek kan trekken in eigen land.

"Mijn vorige gevecht in de Accor Arena in Parijs was in slechts 20 minuten uitverkocht," zei Doumbé, een 31-jarige kickbokser die zich tot een PFL-prospect heeft ontwikkeld. Deze prestatie leidde tot een meningsverschil met UFC weltergewicht Benoit Saint Denis, die beweerde dat Doumbé niet het gezicht van Frans MMA kon zijn omdat hij nog niet genoeg had bereikt.

De visie van Saint Denis op het gezicht van MMA in Frankrijk

In plaats daarvan noemde Saint Denis de voormalige UFC interim-zwaargewicht kampioen Ciryl Gane als het huidige gezicht van MMA in Frankrijk. Hij voegde eraan toe dat Doumbé misschien wel een groot spel praat, maar het nog steeds moet "bewijzen" in de kooi.

"Natuurlijk ben ik het daar niet mee eens," zei Doumbé over de opmerkingen van Saint Denis tijdens een persconferentie op dinsdag voor zijn gevecht op 7 maart bij PFL Europe 1. "Ik denk en ben 100 procent zeker dat ik het gezicht van MMA in Frankrijk ben. Iedereen weet dat."

Doumbé's unieke aantrekkingskracht

Doumbé gelooft dat wat hem onderscheidt van Saint Denis, Gane of iemand anders, is het aantal mensen dat bereid is te betalen om hem te zien optreden. Hij was al een enorme ster in het kickboksen en heeft dat publiek naar de PFL gebracht, wat hem een paar uitverkochte menigten opleverde in zijn eerste twee gevechten met de promotie. "Benoit Saint Denis, kan hij de Accor Arena in 20 minuten uitverkopen? Ik denk het niet," zei Doumbé.

"Je kunt niet het gezicht van MMA zijn. Ciryl Gane, kan hij de Accor Arena zelfs in een uur uitverkopen? Een dag? Ik denk het niet, maar Cedric Doumbe kan dat wel. Ik denk dat dit soort dingen mij het gezicht van MMA in Frankrijk maakt."

Doumbé's ambities reiken verder dan Frankrijk

Op de lange termijn erkent Doumbé dat hij niet voor altijd kan blijven teren op het uitverkopen van arena's in Frankrijk, vooral met zoveel van de sport die zich in de VS afspeelt. Hij is erop gebrand om een publiek in Amerika op te bouwen en gelooft dat het slechts een kwestie van tijd is voordat die fans verliefd op hem worden. "Als ik de wereld wil shockeren, moet ik reizen en de wereld shockeren," zei Doumbé.

"Ik zei niet dat ik Frankrijk wil shockeren. Dat heb ik al gedaan. Ik denk ja, Frankrijk, ik moet het een tweede keer doen, maar dan is de volgende stap uiteraard de Amerikaanse markt. Ik moet het doen."

Doumbé's toekomstplannen en uitdagingen

Wat de onmiddellijke toekomst betreft, belooft Doumbé dat hij openstaat voor alles wat PFL hem voorlegt. Tot nu toe heeft de opkomende organisatie hem gekoppeld aan opkomende prospects, maar geen van de gevestigde of meer volbrachte weltergewichten op de lijst. Doumbé verwacht dat dit snel genoeg zal veranderen, vooral met de hoge doelen die hij heeft gesteld. "Zoals ik altijd zeg, weiger ik nooit een gevecht. Ik kan tegen iedereen vechten.

De [PFL] kampioen Magomed [Magomedkerimov], de andere Magomed [Umalatov], Sadibou Sy, het maakt mij niet uit. Ik wil tegen Anthony Pettis vechten, de voormalige UFC-kampioen. Voor mij maakt het niet uit. Ik wil de wereld shockeren. Dus als ze me in het [PFL] toernooi plaatsen, zal ik het toernooi winnen. Als ze me alleen supergevechten geven tot ik de riem krijg, zal ik dat ook doen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws