Jake Paul vervanger voor MMA-gevecht Cedric Doumbe op 7 maart Nieuws
Nieuws

Jake Paul vervanger voor MMA-gevecht Cedric Doumbe op 7 maart

Jake Paul vervanger voor MMA-gevecht Cedric Doumbe op 7 maart

Cedric Doumbe, bekend als een veelzijdige vechter in de wereld van mixed martial arts, heeft recentelijk zijn interesse getoond in een potentieel gevecht met Jake Paul in de PFL smart cage.

In een gesprek met Ariel Helwani tijdens The MMA Hour, sprak Doumbe over zijn aanstaande gevecht op 7 maart in de PFL tegen Baissangour Chamsoudinov, ook bekend als 'Baki'. Dit gevecht, dat plaatsvindt in de Accor Arena in Parijs, Frankrijk, belooft een spannende confrontatie te worden tussen twee ongeslagen weltergewichten.

Jake Paul Uitdaging

Doumbe refereerde tijdens het interview aan een eerdere gewichtsmisser van 'Baki' bij Ares FC in Parijs. Een gevecht tegen Felix Klinkhammer in november werd geannuleerd tijdens Ares FC 17: Aida vs. Younousov nadat Chamsoudinov het gewicht niet haalde.

Op de vraag wat er zou gebeuren als zijn tegenstander weer het gewicht mist, zei Doumbe dat hij Jake Paul zou uitkiezen als vervanger. Doumbe benadrukte dat een gevecht tegen Jake Paul een enorme respons zou genereren, gezien Paul's bekendheid en fysieke voorkomen.

Cedric Doumbe's MMA traject tot nu toe

Cedric Doumbe, oorspronkelijk afkomstig uit Kameroen en vechtend vanuit Frankrijk, stapte over naar mixed martial arts na veel succes in de stand-up vechtsporten. Als meervoudig Glory kickbokskampioen in het weltergewicht met bijna honderd professionele gevechten in die discipline, richtte Doumbe zijn aandacht op MMA. Hij debuteerde in MMA in november 2021 onder de SuperKombat Universe vlag, waar hij Arbi Emiev versloeg via stoten in de eerste ronde.

De 31-jarige Doumbe vocht vervolgens drie MMA-gevechten bij MMA GP, waar hij overwinningen behaalde tegen Phruethukorn Chaichongcharden, Florent Burillon en Paweł Klimas. Zijn debuut bij de Professional Fighters League in september was een bliksemsnelle overwinning; Doumbe versloeg Jordan Zebo in negen seconden via stoten bij PFL Europe 3, waarmee hij zijn 100% finish percentage behield.

Cedric Doumbe staat nu aan de vooravond van zijn tweede gevecht met de organisatie tegen Chamsoudinov bij PFL Europe 1, waarmee hij het 2024-seizoen van deze organisatie aftrapt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws